Floriway, Effectief en hoogwaardig sierteelttransport.

Interview: Hans van der Linden – Foto: Wouter-keuris Fotografie

Sinds november 2021 vormen de logistieke dienstverleners, Zaal Transport, De Winter Logistics en Wematrans het nieuwe concern Floriway. Gezamenlijk bouwen zij hiermee aan een nog efficiëntere keten van logistiek, met als doel de klant meer gemak en service te bieden. 

Alle drie deze bedrijven staan al decennialang dicht bij kwekers en kopers. Vanaf 2022 is voor de buitenwereld zichtbaar geworden dat de bedrijven de handen ineen hebben geslagen door het tonen van een huisstijl. Bestaande en nieuwe klanten zijn stap voor stap meegenomen in het verandering traject, met als doel continuering van de hoge kwaliteit van dienstverlening waar de drie afzonderlijke bedrijven al decennialang om bekend staan.

Aan het woord Calvin Bosma, corporate recruiter en afgevaardigde voor de Businessclub.

Calvin is geboren in Amstelveen en woonachtig in Voorburg. Zijn carriere bij Floriway is pas na de zomer gestart. Daarvoor heeft hij jarenlang als recruiter in met name de IT-sector gewerkt.

Calvin geeft aan trots te zijn om deel te mogen uitmaken van de dynamische organisatie Floriway, welke heel anders is dan de vorige sector waarin hij werkzaam was. Naast dynamisch is het een ‘warme organisatie’, snel, nooit saai, informeel, internationaal en zijn de lijnen intern kort zo geeft Calvin aan. Calvin spreekt verder van een no nonsense mentaliteit, waarbij keihard van hoog tot laag wordt gewerkt en iedereen altijd bereid is en net dat stapje extra te zetten. Voor medewerkers met ambitie is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ook doorgroeimogelijkheden.

Tenslotte merkt Calvin op, dat het binnen Floriway barst van de energie. Energie geef je maar krijg je ook weer terug. Dit heeft te maken met de ‘roots’ van alle drie de bedrijven.

Ambitie en uitdagingen.

De ambitie om met Floriway dé logistieke dienstverlener van de sierteelt te worden heeft als pluspunt voor de klant regionale aanwezigheid en ook een regionale planning. Met andere woorden, dicht op de klant, maar toch een landelijke dekking. Naast de permanente zorg voor de juiste medewerkers op de juiste plaats en het draaiende houden van een 24 uurs organisatie zal de komende jaren een van de uitdagingen worden om de drie verschillende culturen van, Van Zaal Transport, De Winter Logistics en Wematrans in één bedrijfscultuur te laten opgaan.

Verder spelen uiteraard de krapte op de arbeidsmarkt en het integreren van de IT-systemen. Deze laatste zou volgens planning begin 2023 afgerond moeten zijn.

Voordelen voor de klant van de krachtenbundeling op een rijtje.

Floriway richt zich op het transport van stek tot aan leveringen aan de retail. Een deel van deze transporten betreft handel die via Floriway verloopt. Alle kennis en middelen van de betrokken vervoerders zijn opgenomen in de joint venture. Met deze slagkracht kan logistiek voor alle transacties, voor zowel klok als directe handel en buiten RFH om, ingericht worden zoals de kweker of koper het wenst. Dankzij de schaal van Floriway kan betere dienstverlening worden aangeboden en een maximale beschikbaarheid gegarandeerd, ook voor spoedklussen. Floriway heeft bovendien veel mogelijkheden om maatwerk te leveren om de sector straks optimaal van dienst te kunnen zijn. Tegelijkertijd wordt op het gebied van sierteelttransport een duurzame efficiencyslag gemaakt voor de sector. Dit betekent dat klanten uiteindelijk kunnen profiteren van de digitale voordelen die het platform Floriway biedt en producten precies op het gewenste tijdstip op een specifieke locatie worden afgehaald of

Lidmaatschap BusinessClub FC Aalsmeer.

Floriway wil graag haar steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap en draagt sport een warm hart toe. Daarnaast is Floriway altijd op zoek naar de juiste mensen op de juiste plaats van uitvoerend tot kantoor en ondersteunen zij volledig het maatschappelijke initiatief van de Business Club met www.werkeninaalsmeer.nl

Website: www.floriway.com

Facebook: www.facebook.com/FloriwayNL

Instagram: www.instagram.com/floriwaynl

Linkedin: www.linkedin.com/company/floriway

Vacatures: www.werkenbijfloriway.com/vacatures


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid