‘Greenflor, sourcing your seasonal specials!’

“Als 15-jarig jongetje liep ik al door de kwekers velden in Frankrijk en was ik al op zoek naar unieke soorten bloemen, sourcing zit in mijn bloed”

Wie is het gezicht achter Greenflor?

“Als jong jongetje ging ik al mee naar de veiling en toen ik 15 jaar oud was ben ik begonnen in de bloemensector”, vertelt Alain de Mooij, Algemeen Directeur van Greenflor, dé inspirerende trendsetter in de sierteelt. Een onderscheidend assortiment staat bij Greenflor centraal, aldus Alain. “Greenflor is echt een familiebedrijf, mijn vader is al jaren geleden begonnen met het sourcen van unieke bloemen en decoratie artikelen uit Frankrijk en Italië”. Daarnaast is vanuit Greenflor ook HBX Natural Living ontstaan, een gepassioneerd bedrijf in decoratieartikelen. Zowel Greenflor als HBX Natural Living zijn onderdeel van Floral Trade Group, wat bestaat uit meerdere zelfstandige bedrijven met ieder zijn eigen klantfocus.

Geworteld in de tradities van een familiebedrijf, levert deze familie van bedrijven een compleet assortiment bloemen, planten en decoratie materialen aan bloemisten, supermarkten, groothandels, tuincentra en e-tailers.

“Ik ben ben geboren in Oegstgeest en opgegroeid in Rijnsburg. Hier heb ik ook mijn vriendin ontmoet, waarmee ik nu getrouwd ben. In 2020 heb ik een kleintje gekregen en we wonen met z’n drieën in Rijnsburg”, vertelt Alain. “Greenflor heeft twee vestigingen, Rijnsburg en Aalsmeer. Ik ben begonnen in Greenflor Rijnsburg. Greenflor is in de afgelopen 4 jaar bijna verdriedubbeld, hier hebben we met z’n allen hard voor gewerkt en hier zijn we trots op. We zijn in 2018 getriggerd om in de trend van droogbloemen te springen en dit is een succes geworden. Dit geeft wel aan dat het ondernemen binnen Greenflor in het DNA verweven is. Greenflor is een inspirerende trendsetter in de sierteelt. Met ons team sourcen we ieder seizoen naar de meest unieke bloemen, droogbloemen en decoratie”.

Hoe presenteer je ieder seizoen weer het nieuwe aanbod?

“Onze website krijgt ieder seizoen een nieuw jasje waarbij direct het nieuwe assortiment te zien is. Vaak is dit al vroeg in het seizoen zo inspireren we de klanten als ze op de website komen en gemakkelijk deze artikelen te shoppen. Ook delen we dit direct via social media zoals Instagram en Facebook. Ook organiseren we events, in 2021 hebben we een pop-up store geopend aan de Prinsengracht in Amsterdam met droogbloemen. Op kantoor zijn de accountmanagers altijd op de hoogte van het allernieuwste aanbod. Ook delen de inkopers en verkopers via WhatsApp het aanbod door middel van foto’s en worden er wekelijks nieuwsbrieven verstuurd naar alle klanten”. 

Wat zijn de grootste uitdagingen in de bloemen business?

“De grootste uitdaging nu deze branche is de stijging in gasprijzen. Ik heb veel contact met kwekers en de stijgende gasprijzen vallen zwaar voor de Nederlandse kwekers. Er bestaat een kans dat het assortiment kan gaan verschalen. Op de stijging in gasprijzen heb je weinig invloed, dat maakt het lastig. Greenflor wil zich graag inzetten op duurzame groei, waarbij samenwerking met kwekers en partners voorop staat. Tegelijkertijd zien we ook een uitdaging om meer te sourcen en kansen te pakken”.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub?

“We leveren heel veel bedrijven binnen Aalsmeer en ik ken ook een aantal mensen die bij ons inkopen doen en lid zijn van FC Aalsmeer. Het is altijd goed om lokale verbondenheid te zoeken met verschillende bedrijven. Daarnaast hou ik zelf erg van de sport voetbal!”, vertelt Alain vol enthousiasme.

De passie van Greenflor:

“Sourcing seasonal specials. Unieke bloemen en planten van over de hele wereld willen we graag in ons assortiment opnemen. En ieder seizoen verrassend zijn!”

www.greenflor.nl

www.instagram.com/greenflor_inspiration

www.youtube.com/channel/UCY3XHPw9iIVBEvUWc_bND5g

Vestiging Aalsmeer:

Telefoon: 0297-388400

E-mail: info@greenflor.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid