Ruigrok Productie, van bollenkweker naar uitzendbureau

Wie is Peter en waar houdt Ruigrok productie zich mee bezig?

We hebben een uitzendbureau en een productiebedrijf in Aalsmeer en Hillegom. We zijn gespecialiseerd in het in-, om en verpakken van bloemen en wij zijn daarin uitgegroeid tot marktleider. Bij grote bedrijven nemen we de gehele productie uit handen. Daarnaast leveren we bij andere bedrijven ook alleen mensen aan om het werk te kunnen uitvoeren.

Mijn vader was vroeger bollenkweker en vanuit het bollen kweken zijn wij bloemen gaan kweken. Toen zijn wij een hele grote bloemenkweker geworden. Dit resulteerde in dat we ook heel veel mensen nodig hadden. Op een gegeven moment hebben wij Poolse mensen gevonden en de samenwerking ging hierin goed. Vervolgens vroegen een aantal bedrijven of ik ook Poolse mensen aan hen kon leveren. Op dat moment hebben we onze focus verlegd. We zijn alleen maar Poolse mensen gaan leveren en op dat moment zijn we gestopt met de kwekerij. De focus vanaf dat moment was overgegaan op het uitzenden van mensen en de productie.

Via via ben ik aan mensen in Polen gekomen en zo is het balletje gaan rollen. We hebben nu ons eigen kantoor in Polen en een eigen busonderneming die de medewerkers heen en weer brengen. In het weekend dan gaan er weer wat medewerkers terug naar Polen en komen er ook weer medewerkers naar Nederland.

Wij zijn zo’n 40 jaar bedrijfsmatig actief. Sinds 2000 zijn we gestart met het uitzenden van mensen. We zijn erg hard gegroeid in de afgelopen jaren. We hebben nu 1.700 mensen aan het werk. We zijn nu aan het kijken hoe we de huisvesting kunnen verbeteren en voor meer huisvesting kunnen zorgen. Als we meer plekken hebben om de medewerkers onder te brengen, dan kunnen we ook weer meer mensen uitzenden. Alle accommodaties die we regelen liggen nu in een straal van 20 km. rondom Hillegom. In Aalsmeer zit momenteel onze grootste huisvesting. We zorgen ervoor dat de huisvesting zo dicht mogelijk bij de klant ligt zodat de medewerkers op de fiets naar het werk kunnen. We zorgen voor de werving van mensen, transport, huisvesting, een werkplek en de papieren. Ook als een medewerker kiespijn heeft dan zorgen we dat we meegaan naar de tandarts. Zo blijven we betrokken bij de medewerkers en houden wij ze ook tevreden. Door ze te vreden te houden komen ze ook terug en dat is erg belangrijk voor de continuïteit.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?

Bij de start van onze onderneming merkten wij dat er geen machines op de markt waren die aan onze verwachtingen voldeden. Vaak waren deze te duur, te langzaam of onbetrouwbaar. Machinebouw is al sinds een lange tijd een hobby van mij. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen om machines zelf te gaan ontwerpen en bouwen. We hebben een eigen machinefabriek en hier zijn wij continu bezig met machines ontwikkelen en bouwen. De machines die we bouwen zijn geschikt voor een grote variatie soorten bloemen. Mono bossen, gesorteerde boeketten, brievenbus pakketten of complexe handboeketten, wij hebben voor alle soorten machines beschikbaar.

Daarnaast lopen we ver voor met de kwalitatief goede huisvesting die wij op dit moment bieden. In Aalsmeer hebben we op twee locatie huisvesting. De derde zijn wij nu aan het bouwen en is in september 2022 klaar. Dat is de Ruigrok Tower en deze kun je zien als je op de Legmeerdijk rijdt richting de Bloemenveiling. In de Ruigrok Tower kunnen 250 mensen terecht. In de toekomst willen we nog een Ruigrok Tower ernaast bouwen.

Welke uitdagingen zijn er binnen jullie business?

We merken dat de vraag naar het personeel de afgelopen tijd is toegenomen. Het belangrijkste voor ons is dat er genoeg slaapplekken zijn. Als er genoeg slaapplekken zijn dan kunnen we meer mensen laten komen. Als je daarnaast zorgt voor kwalitatief goede slaapplaatsen dan blijven ze ook daadwerkelijk terugkomen. Het gaat om het totaalplaatje uiteindelijk. Goed werk, goede slaapplaatsen en een goed salaris.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub?

De voornaamste reden waarom wij lid geworden zijn is om lokale bekendheid op te bouwen en daarnaast vind ik het fijn om lokale bedrijven te sponsoren. We zijn bijvoorbeeld ook hoofdsponsor van de voetbalclub hier in Hillegom. Zelf vind ik autosport erg leuk.

Uitsmijter van het interview

Zorg dat je goede mensen hebt en dat je als bedrijf goed voor je medewerkers zorgt.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid