FS4 security, vertrouwd in veiligheid

Interview door Jaimy van Eenennaam

Wie is Frank en wat voor bedrijf is FS4 Security?

Al zo’n 35 jaar ben ik eigenaar van beveiligingsorganisatie FS4 security. Ik ben woonachtig in Amstelveen en zakelijk gevestigd in Aalsmeer. Ik heb 10 jaar bij de politie gezeten en vanuit daar ben ik de particuliere sector ingegaan.

Als bedrijf bedienen wij diverse veiligheidssegmenten:

  • Evenementen beveiliging
  • Objectbeveiliging
  • Persoonsbeveiliging
  • Toezicht op het water

Binnen de entertainment sector kun je denken aan b2b events en grootschalige popconcerten in de Arena of Ziggo Dome. Ook voor kleinschalige evenementen bijvoorbeeld het Vogelvrij festival in de Amstelhoek worden wij ingezet. Verder doen we de beveiliging voor Internationale filmpremières en beveilig voor bioscopen, theaters, hotels en winkels.

Wij hebben ook nog een specialistische tak in recherche activiteiten en familie- en persoonsbeveiliging. Landelijk opereren wij voornamelijk op het gebied van persoonsbeveiliging en veiligheid van families. Verder komt zo’n 80% van onze opdrachten uit de randstad. Momenteel hebben wij 40 medewerkers in dienst bij FS4 Security.

Hoe ben je daarin terechtgekomen?

Eigenlijk ben ik als het ware vanuit het bedrijfsleven weggehaald bij de politie. Ik heb daar opleidingen gehad die je eigenlijk nog steeds niet in het bedrijfsleven kan krijgen en die kon ik in de particulier sector gebruiken. Er was destijds behoefte in het bedrijfsleven waar de politie niet in kon voorzien. Op het moment dat de overheid niet kan voorzien in bepaalde behoefte, dan worden de juiste mensen hiervoor ingeschakeld vanuit de particuliere sector.

Wat is het onderscheidend vermogen van FS4 Security?

De persoonlijke benadering en de expertise onderscheidt ons. Bij grote bedrijven heb je al gauw te maken met accountmanagers en regiomanagers. Wij zijn een platte specialistische organisatie en we verdiepen ons bij elke situatie in wat de klant wil. Per situatie kijken we wat er speelt en wat de problematiek is. Beveiliging is maatwerk en dit kun je alleen realiseren als je je in je klant verdiept en hier tijd voor maakt. Wij zijn daarnaast 24/7 te bereiken.

Welke uitdagingen zijn er bij het bedrijf?

De samenwerking tussen de politie en particuliere sector kan wat intensiever. Het zou goed zijn als het particuliere bedrijfsleven wordt ingeschakeld als partner voor diverse taken waardoor de politie zich meer kan concentreren op politietaken en wij de nevenactiviteiten invullen. Je ziet bijvoorbeeld dat de parkeercontrole ook wordt overgenomen door deels handhaving en deels door particuliere bedrijven. Vroeger deed de politie dit. Wij denken dat deze samenwerking op veel meer vlakken intensiever kan worden ingezet.

Er zijn voldoende ex-politiemensen die in het bedrijfsleven zitten of bedrijven die de expertise ook in huis hebben die ingeschakeld kunnen worden voor persoonsbeveiliging. Als het gaat om observatie van een woning of persoonsbeveiliging, dan kunnen wij dat uit handen nemen. Wij doen dit alleen wel ongewapend.

Als je kijkt naar de gradaties in persoonsbeveiliging, dan kan je een gedeelte overbrengen op de particuliere markt. Het gebeurt al enigszins. Wij doen de beveiliging bijvoorbeeld bij het Surfeiland. Hier heb je ook een samenwerking tussen een particuliere organisatie, handhaving en de politie.

Daarnaast hebben wij momenteel een tekort aan personeel. Wij verwachten ook niet dat dit probleem aan het einde van dit jaar opgelost is. De entertainmentbranche is de afgelopen tijd geëxplodeerd, hierdoor merken wij een toename in aanvragen van onze diensten. De uitdaging ligt hierin vooral hoe we dit de aankomende tijd gaan vormgeven. Goede samenwerkingsverbanden met andere beveiligingsbedrijven waarin je elkaar helpt in het verlenen van personeel aan een ander bedrijf helpt al enorm. Kwaliteit en continuïteit blijven hierin wel belangrijk. We zijn zelf ook begonnen met opleidingen om de mensen van de juiste kennis en trainingen te voorzien.

Ben je geïnteresseerd om de beveiligingsbranche in te gaan of ken je iemand die hiervoor geschikt is, dan hoor ik het graag.

Waarom ben je lid geworden van de Businessclub Aalsmeer?

Aangezien ik een lokale ondernemer ben wil ik ook graag lokaal iets terugdoen. D.m.v. de Businessclub kun je ook je naamsbekendheid lokaal vergroten. De Businessclub is kleinschalig en je kunt goede gesprekken met de lokale ondernemers voeren. Dit vind ik erg fijn aan de de Businessclub van Aalsmeer.

Graag sponsor ik namens mijn bedrijf ook graag de sport. Zo sponsor ik bijvoorbeeld de basketbalvereniging Apollo Amsterdam. Ik heb zelf vroeger op hoog niveau gebasketbald en heb ook bij Apollo gespeeld. Met sponsoring van een sportvereniging hoop ik dat men de jeugdopleiding verder ontwikkelt en eventueel kansarme kinderen gelegenheid biedt om te sporten.

Wat is je boodschap/slogan?

Dat we veel samenwerken en respect hebben voor elkaar. Hierdoor zal de maatschappij leefbaar blijven. Blijf altijd goed in gesprek met elkaar!

Contactgegevens

FS4 Security
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
W: fs4security.com
T: 020-3459656
E: info@fs4security.com


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid