Swisspartners, de onafhankelijke vermogensbeheerder en Family office

Foto © LikeAproShots

Johan Buckert, uw Partner in Nederland

Johan woont vanaf zijn zesde jaar in Aalsmeer. Sinds zijn jeugd heeft Johan gevoetbald bij VV Aalsmeer, het huidige FC Aalsmeer. Actief heeft hij het meidenvoetbalteam gecoached en getraind, waar ook zijn dochters in speelden. Eerst nog bij RKAV en na de fusie bij Jong Aalsmeer United.

De middelbare school heeft Johan aan de Mensinglaan gevolgd en later in de avonduren heeft hij economie gestudeerd. Daarnaast heeft hij alle relevante bankcursussen behaald bij het NIBE, de opleider voor professionals binnen de financiële sector.

Johan is zijn carrière begonnen bij de NMB in Hoofddorp, waar veel Aalsmeerse bedrijven bankierden. Na jaren als aandelen- en obligatiehandelaar gewerkt te hebben op Beursplein 5, heeft hij aan de wieg gestaan van de eerste beleggingsfondsen van SNS-bank Nederland en het oprichten van de afdeling vermogensbeheer. Toen Johan benaderd werd om te komen werken voor Banque Brussel Lambert in Zwitserland, is hij daar de Private Bank voor Nederlandse cliënten gaan opbouwen. Nadat BBL werd overgenomen door ING was het tijd om als zelfstandige te gaan werken en sloot Johan zich aan bij Swisspartner AG. Hij ging door met het beheren van de vermogens voor hoofdzakelijk Nederlandse cliënten. Hierbij kwam vervolgens ook de afdeling ‘family office’. Dit is met name gericht op sporters (waaronder voetballers), maar ook vermogende families om hun vermogen, uiteraard in sterke samenspraak, te laten regisseren door professionals.

Wat is Swisspartners AG?

Swisspartners is een onafhankelijke vermogensbeheerder en Familyoffice gevestigd in Liechtenstein en Zwitserland. Het beheerd vermogen is ca. vier miljard euro. Nederland is voor Swisspartners een belangrijke markt. Dit blijkt uit het feit dat er maar liefst drie Nederlandse partners werkzaam zijn. Alle partners hebben ieder een andere achtergrond en specialisme. Fiscaliteit, juridisch en beleggingen. Uiteraard zijn zij alle drie Nederlandssprekend en beschikt Swisspartners over de juiste vergunningen, afgegeven door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Omdat Swisspartners volledig onafhankelijk is, kan zij de beste beleggingen voor haar klanten en opdrachtgevers selecteren. Dit kan een individuele portefeuille zijn of bijvoorbeeld een portefeuille gericht op laag risico en uitstekend presterende beleggingsfondsen. Samen met de klant kijken zij naar hun specifieke eisen en behoeften. Zo is duurzaamheid op dit moment een belangrijk thema bij beleggingen.

Swisspartners is geen bank, maar werkt samen met ca. veertig depotbanken, welke in verschillende landen zijn gevestigd, waaronder Nederland.

Lidmaatschap van de BusinessClub van FC Aalsmeer.

Johan geeft aan lid geworden te zijn van de BusinessClub, omdat hij door de coronapandemie hij noodzakelijkerwijs steeds meer in Nederland was en daardoor veel kennissen tegenkwam waar hij vroeger mee heeft gevoetbald. Zij zijn nog steeds actief bij FC Aalsmeer. Johan geeft aan dat met het lidmaatschap FC Aalsmeer zo indirect geholpen wordt. Voor hem speelde ook het diverse netwerk van de BusinessClub mee in zijn beslissing.

Johan’s motto…

“Als je niet kunt winnen, moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest.” Naar het motto van zijn beroemde naamgenoot, Johan Cruijff.

Contactgegevens

Swisspartners AG
W: www.swisspartners.com
T: +41 79 236 232 1
E: Johan.buckert@swisspartners.com


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid