Groeien in je werk moet je zelf doen, maar wie wijst je de weg?

Kasgroeit is de spin in het web van werkgevers, werknemers, werkzoekenden, studenten en opleidingsinstituten. Kasgroeit voedt de glastuinbouwsector met enthousiaste en vakkundige medewerkers, die werken in een prettige omgeving en met een goede relatie met hun werkgever.

Even voorstellen: Martijn van Velzen

Martijn is Adviseur Arbeidsmarkt en is onderdeel van een team bestaande uit 4 arbeidsmarkt adviseurs, 3 opleiding adviseurs en een backoffice team. Samen met zijn collega’s komt hij bij bedrijven in de glasbouwsector over de vloer. Kasgroeit is gevestigd in Zoetermeer, waar Martijn vanaf 2011 werkzaam is. Mooi om te melden: Martijn is na zijn HR-opleiding destijds zelf als werkzoekende in de glastuinbouwsector terecht gekomen.

Wat doet Kasgroeit?

Kasgroeit, is de brancheorganisatie van de glastuinbouw. Martijn vertelt: “Middels de cao is geregeld dat leden naar rato van hun personeelsbestand een afdracht doen. Wij als brancheorganisatie houden ons bezig met: werken, leren en ontwikkelen. Mijn rol als Adviseur is o.a. om werkgevers en werkzoekenden aan elkaar te koppelen, maar ook werknemers die reeds in de sector werkzaam zijn te helpen om zichzelf te ontwikkelen binnen de sector. Als werknemers groeien, kunnen bedrijven bloeien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe stimuleer je je mensen om zich blijvend te ontwikkelen? Hoe ontwikkel jij je tot een betere werkgever? Kasgroeit helpt werkgevers dan ook graag om het beste uit zichzelf en hun werknemers te halen. Daarnaast ben ik uitermate trots op wat wij als glastuinbouwsector te bieden hebben. Wat misschien niet bij het grote publiek bekend is, is dat de glastuinbouw een van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie is. Duurzame ontwikkeling en hightech innovatie gaan in de glastuinbouw hand in hand. Daarmee zijn we als kennisland een voorbeeld voor de rest van de wereld. Het zijn bedrijven en medewerkers, die bij tegenslag niet bij de pakken neerzitten en de mentaliteit hebben: ‘niet praten maar poetsen’.”

Ambities en uitdagingen

“Naast de verbindende rol tussen werkgevers en werknemers is ook één van onze ambities om deze sector onder een breder publiek onder de aandacht te brengen. Nieuws vanuit de sector lijkt nu vaak eenzijdig en dat beeld klopt beslist niet. Bepaalde functies, zoals specialismen binnen de sector zijn vaak lastig te vervullen. Dit heeft vaak te maken met onbekendheid, maar ook de instroom vanuit het agrarisch onderwijs dat terugloopt. Genoeg uitdagingen!”

Als oplossingen voor deze uitdagingen ziet Martijn de blijvende aandacht voor de veelzijdigheid en internationaal opererende sector. Het verhaal blijven brengen, ook bij jongeren die nog schoolkeuzes moeten maken, maar ook jongeren die reeds in de sector werken bijvoorbeeld als vakantiewerk of bijbaan. Deze jongeren zijn ‘ambassadeurs’. Voor technische functies ziet Martijn mogelijkheden door het zelf scholen van werknemers, die al affiniteit met techniek hebben maar nu een heel ander beroep hebben.

Lidmaatschap BusinessClub

Martijn geeft aan dat Kasgroeit lid is geworden van de BusinessClub door haar grote en diverse leden bestand en ook om bij andere beroepsgroepen en of doelgroepen de glastuinbouw onder de aandacht te brengen. Zo is het maatschappelijke initiatief van de BusinessClub met www.werkeninaalsmeer.nl zeer aantrekkelijk voor Kasgroeit.

Contactgegevens

Kasgroeit
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE, Zoetermeer
T: 088-3292070
W: www.kasgroeit.nl
E: m.van.velzen@kasgroeit.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid