Esperit Plants: Van klein naar volgroeid

Foto Espirit Plants

Esperit Plants is waar kleine planten groot worden. Waar bestaande en nieuwe soorten worden voorbereid op een succesvolle toekomst. En dat zijn er nogal wat. Esperit Plants heeft twee verschillende merknamen. Het grootste label is: Esperit Ficuss, de eigen merknaam voor de tientallen ficussoorten – waaronder veel exclusieve – die Esperits Plants teelt. Het tweede iets kleinere label heet Esperit Greenss. Daar vallen alle groene planten onder. Alle mooie planten van Esperit verdienen een bijzondere pot. Die heeft Esperit Dropps. Deze wordt door Esperit in meerdere potmaten geleverd, afgestemd op de verschillende grootte van planten uit het Greenss en het Ficus assortiment.

Ron Petterson

Ron Petterson is operationeel directeur Esperit Plants (de Kwakel en Nieuwveen en Westland). Ik ben woonachtig in het Westland en ben een echte tuinbouwman met een passie voor de sierteelt. Ik ben opgegroeid tussen de kassen en ben na mijn schooltijd op 17-jarige leeftijd direct in de tuinbouw gaan werken. Vanaf mijn 18e ben ik erop uitgetrokken en heb gedurende de afgelopen jaren daarna bij diverse grote en middelgrote bedrijven in de sector gewerkt, in functies als verantwoordelijke voor personeel en logistiek en als operationeel manager – directeur. Mijn motto: Je moet niet harder gaan werken, maar altijd slimmer. Bij alles wat ik heb gedaan en nog steeds doe, loopt als rode draad mijn passie voor het product en om te kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ik ben mens en resultaatgericht, coach waar mogelijk mijn mensen en pas procesmanagement toe via de Lean Six Sigma methode voor kwaliteit en efficiencyverbetering en om ook processen te innoveren.

Wat zijn vooral jullie uitdagingen?

De Esperit Group bestaat uit de onderdelen: Esperit Youngs, Esperit elements en Esperit plants. Van deze laatste ben ik operationeel directeur. Onze core business bestaat uit het telen en kweken van groene kamerplanten op 4 regionale locaties. Mijn uitdagingen zijn verdere digitalisering en mechanisering in de kas. Steeds zorgen voor voldoende aanwas aan nieuwe mensen en kennisoverdracht. Dit laatste doen wij bij Esperit d.m.v. het vastleggen van werkprocedures in systemen van eigen software. Voeger kon je wel stellen dat meer dan 90% van het werken in de sector ging op basis van gevoel en intuïtie. Dit is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen. Om medewerkers aan te trekken en te behouden, streven wij bij de Esperit Group naar voldoende doorgroeimogelijkheden, onderscheidend vermogen. Nieuwe noviteiten en producten. Op het terrein van MVO en duurzaamheid timmert Esperit ook goed aan de weg. Zo werken er op onze locatie in Nieuwveen veel medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt. Daarvoor zijn we een alliantie aangegaan met Pantar. Verder werken we met biologische bestrijding middelen, hebben we een eigen WKK centrale.

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?

Wij zijn lid geworden van de BusinessClub omdat we iets terug willen doen aan de omgeving waarin wij actief zijn. Tevens spreekt het brede netwerk en www.werkeninaalsmeer.nl ons sterk aan. Zelf ben ik een echte netwerker en bouwer. Naast het vinden van de juiste mensen willen wij ook meer naamsbekendheid genereren voor onze zichtlocaties in de Kwakel en in Nieuwveen.

Contactgegevens

Espirit Plants
Woutersweg 16
2691 PR, ‘s-Gravenzande
T: 0174-286286
W: www.esperit.nl
E: info@esperit.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid