Wellant MBO Aalsmeer

Wellantcollege is de grootste ‘groene’ opleider van Nederland. Wellant MBO Aalsmeer gaat met ingang van het schooljaar 2021 – 2022 verder met Helicon en Citaverde als unieke blauw- groene onderwijsorganisatie onder de naam Yuverta.

Lorinda de Winter en Charlotte Braat-Buskermolen

Lorinda is senior opleidingsmanager bij Wellant en verantwoordelijk voor de locaties Aalsmeer en Amsterdam. Zij woont op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, waar zij jarenlang in het bedrijfsleven heeft gewerkt. “Ik was op zoek naar een baan waarbij ik meer voor leerlingen en studenten kon betekenen en zo kwam ik in het onderwijs terecht.” Na jarenlang bij het Altra College gewerkt te hebben als docent en schoolleider is zij sinds augustus 2020 aan het Wellantcollege verbonden.

Charlotte komt uit Kudelstaart en heeft jarenlang reizen georganiseerd bij reisbureau ATP aan de Ophelialaan. Bij Wellantcollege is zij niet alleen Media- en PR-coördinator, maar ook verantwoordelijk voor de planning en interne organisatie, zoals bijvoorbeeld het maken van schoolroosters.

Van Wellantcollege naar Yuverta

Yuverta staat voor het van betekenis zijn voor leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers van Yuverta en de regio. Yuverta heeft landelijk 53 locaties, 2000 medewerkers, 12.000 vmbo-leerlingen, 8.800 studenten en 8.500 cursisten en maar liefst 5.000 stagebedrijven. “Wij zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Samen met het bedrijfsleven verkennen wij de wereld van nu en morgen en werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving.”

Lorinda is trots op de vestigingen in Aalsmeer en Amsterdam. Hier is goed zichtbaar dat de kleinschalige MBO’s, waar de student centraal staat en het leveren van maatwerk gewoon is. Zo kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan de toekomst van de studenten en een gezonde en leefbare toekomst.

Daarbij is er een start gemaakt voor het upgraden van de buitenruimte. In de buitenruimte zijn de kenmerken van de regio en gerelateerde beroepen waartoe we opleiden zichtbaar. “De buitenruimte is voor leren, doen en samenwerken. Het is een plek met aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. Niet alleen voor studenten, maar ook voor onze partners en buurtgenoten.” Buiten de opleidingen Teelt en Techniek, Internationale Handel en Bloem, Groen & Styling biedt Yuverta ook dieropleidingen aan. Te denken aan Dier en Verzorging, Dier en Management en Dierenartsassistent/Paraveterinair. Tot slot bestaan er ook nog opleidingen als Hovenier en Leefbare Stad en Klimaat. Kortom een veelzijdig aanbod voor studenten die kiezen voor en groene opleiding.

Lidmaatschap Businessclub

“Onze uitdaging is met name dat we het lokale bedrijfsleven meer willen betrekken bij onze opleidingen. Het zou mooi zijn als we allianties kunnen aangaan om de nieuwe buitenruimte samen met hen verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste gastdocenten. Ondernemers en/of medewerkers die het leuk vinden om ervaringen uit de praktijk te delen. In samenwerking met een vakdocent wordt er dan een gastles samengesteld voor onze mbo studenten.”

Lorinda en Charlotte ondersteunen het maatschappelijke BusinessClub-initiatief werkeninaalsmeer.nl. De leerlingen hebben voor hun opleiding een stage- of leerbedrijf nodig en na het behalen van hun studie een baan. Met het lidmaatschap wilt Yuverta zich aansluiten bij het netwerk van de BusinessClub. Zo hopen zij op meer naamsbekendheid voor de school en de opleidingen die zij aanbieden.

Contactgegevens

Wellant MBO Aalsmeer
Linnaeuslaan 2
1431 JV, Aalsmeer
T: 0297-324688
W: www.wellant.nl/mbo/locaties/wellant-mbo-aalsmeer
E: mbo.aalsmeer@wellant.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid