Lasbedrijf Van Vliet en zonen

Lasbedrijf van Vliet en zonen

Lasbedrijf van Vliet is gevestigd op Schiphol Rijk. Naast het vervaardigen van geluidsomkappingen, las en constructiewerkzaamheden is van Vliet gespecialiseerd in het coaten van metaal en spuitwerk ter bescherming van het metaalwerk.

Aan het woord Peet van Vliet en zijn zoons Jordi en Rico. Peet begint.

Mijn vader is lasbedrijf van Vliet in 1960 begonnen en was in die tijd rozenkweker aan de Kruisweg, gevestigd vlak voor de huidige Kaagbaan van Schiphol. Naast zijn rozenkwekerij was mijn vader actief als lasser van spanten voor kassen. Zelf ben ik na mijn lts-opleiding bij ons familiebedrijf gaan werken en heb ik mij in 2020 formeel teruggetrokken uit ‘actieve dienst’. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, ben ik nog steeds bijna dagelijks bij ons mooie bedrijf te vinden. Mijn aandelen heb ik overgedragen aan mijn zoons, Jordi en Rico. Zij zijn nu samen met hun oom Jan, mede-eigenaren van van Vliet. Jordi en Rico, allebei twintigers, bevestigen dat hun carrière bij van Vliet min of meer op dezelfde wijze als bij hun vader Peet is verlopen. Allebei waren van jongs af aan, net als Peet altijd al bij van Vliet te vinden en hielpen tijdens vakantie en bij grote klussen mee in het bedrijf.

Jordy, Rico en Peet vertel eens wat is jullie core business en wie zijn de klanten van van Vliet?

Wij hebben inmiddels circa 20 medewerkers in dienst en naast de geluidsomkappingen maken wij: luchtkanalen, passen wij zeecontainers aan, maken deze wind en waterdicht en maken wij behuizingen voor noodstroom aggregaten. Naast deze ‘core business’ doen wij eigenlijk alle werkzaamheden waar een lasapparaat aan te pas komt. Van Vliet heeft het merendeel vaste klanten, zowel regionaal, als in de hele Benelux, maar voor een project in het buitenland draaien wij beslist onze hand ook niet om.

Waarin onderscheid van Vliet zich?

Van Vliet is een familiebedrijf. Binnen een familiebedrijf zijn sterke kernwaarden en allemaal kennen wij het vak van haver tot gort omdat we zelf op de werkvloer werken en ook begonnen zijn. Ons personeelsbestand kenmerkt zich door medewerkers met lange dienstverbanden en wij zorgen goed voor onze medewerkers, zij zijn immers ons visitekaartje in het werk. Wij als werkgever zijn heel flexibel bij als iemand een keer plots een snipperdag nodig heeft en omgekeerd verlangen wij ook van onze mensen flexibiliteit bij klussen die af moeten en waar een deadline op zit. Kernwaarden van van Vliet voor onze klanten: Betrouwbaar, kwalitatief goede producten, eerste klas materialen, enorme kennis en ervaring en daarnaast zijn wij zijn uitermate flexibel. Onze slogan is dan ook:

Wij staan voor iedereen klaar!

Ondanks dat die voor onze klanten geweldig is, botst dit altijd klaar staan wel eens met de tijd, want nee tegen een klus zeggen, doen wij namelijk niet gauw.

Tenslotte, wat zijn jullie uitdagingen en waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?

Een aantal specialismen zoals certificering van producten en tekenwerk, huren wij in. De ambitie van van Vliet is dat we die specialismen binnenkort zelf in huis hebben en zijn daarmee dan nog flexibeler en minder afhankelijk. Wij zijn lid geworden van de BusinessClub door onze jarenlange vriendschap met de gebroeders Koster, met name met Jan Koster.

Contactgegevens

Lasbedrijf Van Vliet en Zonen
T: 020-6533036
W: www.lasbedrijfvanvliet.nl
E: info@lasbedrijfvanvliet.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid