Recruitment voor de sierteelt met Lutgo HR

“We know the business – We know the people.”

Lutgo HR gelooft altijd vooral in mensen, hun talenten en mogelijkheden. De beste match van bedrijf en werknemer wordt niet alleen met het eisen- en wensenlijstje van het bedrijf of door de computer bepaald of gevonden, maar moet ook gebaseerd zijn op de kennis, vergaring en inzicht van de consultants. “Professionaliteit staat bij onze recruiters voor respect voor de menselijke factor in aansluiting op de eisen en wensen van bedrijven. Daarom geloven wij in plezierige en persoonlijke contacten en gesprekken met kandidaten en met werkgevers. Dankzij die persoonlijke aandacht kunnen onze recruiters veel verder kijken dan alleen een CV of de tekst van een vacature.”

Jos Bouhuijzen

Jos is geboren in Harmelen, onder de rook van Utrecht. Hij groeide op in de bloemen- en groentekweek, omdat zijn ouders een kwekerij hadden. Na het afronden van zijn middelbare school, heeft hij verschillende tuinbouwopleidingen doorlopen. Na een poosje in loondienst gewerkt te hebben, is Jos in 2005 voor zichzelf begonnen met een bedrijf in uitgangsmateriaal voor kwekers en veredeling. De producten hiervoor werden geteeld in o.a. Polen, India, Kenia en Portugal. Jos: “In die tijd reisde ik veel en was ik jaarlijks 40 tot 50% van mijn tijd in het buitenland. Uiteraard altijd in de bloemen, plantenwereld, vanaf stek tot en met de plant of bloem. Dat was ook de tijd dat ik de toenmalige eigenaar van Lutgo HR tegen het lijf liep. Hij vroeg mij om mijn kennis en netwerk van de sierteelt en AGF-sector te gebruiken en ben ik in Lutgo HR gestapt en dat is alweer zo’n 15 jaar geleden, en in Aalsmeer komt ‘alles’ samen, van veredeling, telen en verhandelen.”

Bemiddelaar c.q. recruiters

“Wij werken vooral samen, Goos Bartels, een geboren en getogen Aalsmeerder is mijn collega en ik. Samen met Goos en onze backoffice steun en toeverlaat Anneke, hiërarchie hebben wij niet. Lutgo HR is een bemiddelaar c.q. recruiters voor alle bedrijven in de sierteelt- keten, veredelaars, jonge planten bedrijven, kwekers en de export / handelsbedrijven van bloemen en planten. De vacatures waarvoor wij bemiddelen en werven zijn heel breed. Van uitvoering tot leidinggevende functies, van specialistisch (bv een moleculair veredelaar) tot een gespecialiseerde inkoper van tuinplanten en ALLES wat dar tussen zit. Ons onderscheidende vermogen is, dat we zelf heel veel product, – en marktkennis hebben, de bedrijven van haver tot gort kennen en Lutgo HR heeft een heel groot netwerk van (potentiele) klanten maar ook kandidaten. Omdat wij de bedrijven zelf kennen, weten we als geen ander wat voor kandidaat het meest geschikt is bij dat soort bedrijf. Je moet begrijpen dat heel veel sierteelt bedrijven van oudsher familiebedrijven waren en soms in de loop van de jaren zijn gegroeid tot hele grote spelers in de markt, maar toch een bepaald karakter mensen zoeken die bij deze organisatie past. Werving doen wij o.a. via social media, waaronder Linkedin. De visie van Lutgo HR is dat wij op lange termijn zowel bedrijven als kandidaten aan ons willen verbinden en dat betekent ook dat wij oplossingen en mogelijkheden zoeken om mensen van buiten de sector naar de sector te halen.”

Uitdagingen

“Nederland heeft een grote naam in innovatie, maar de reguliere kwekers business is vaak nog erg conservatief. Trendsettende bedrijven, zoals de googles, Tesla’s van deze tijd kunnen jeugd enthousiast maken met goede secundaire voorwaarden en trendy functies. Kwekers/exportbedrijven moeten hier tegenop zien te boxen, en dat valt niet altijd mee. Een andere uitdaging zijn de traditioneel langere dagen, vroeg beginnen en full time werken. Wil je nieuwe mensen aantrekken moeten bedrijven hier veel flexibeler mee omgaan, gelukkig doen de bedrijven dat ook wel, maar het is echt knokken tegen de algemene indruk van onze sector. Verder speelt vergrijzing in de sector een rol en relatief weinig instroom van HBO en WO-kandidaten, althans in kwekers en handelsbedrijven gedeelte, de veredeling (met name de zaadveredeling wereld, die explosief groeiende is) stromen er nog wel HBO/WO kandidaten in. Gelukkig krijgen wij als sector ook een mooie nieuwe instroom mogelijkheid van mensen die heel goed uit de voeten kunnen met de digitalisering van processen, de zogenaamde supply chain taken, daar gaan wij een optimalisering slag in maken en worden de processen beter en juist liggen daar mooie uitdagingen voor kandidaten.”

Businessclub van FC Aalsmeer

“Daar ontkwamen wij eigenlijk niet meer aan want al heel veel van onze klanten zijn zelf lid van de BusinessClub. Daarnaast kunnen wij via het initiatief van de BusinessClub met: www.werkeninaalsmeer.nl werkgevers en kandidaten koppelen en last but not least willen wij als Aalsmeers bedrijf ook lokale initiatieven supporten.”

Contactgegevens

Lutgo HR
Turfstekerstraat 63
1431 GD, Aalsmeer
T: 0297-255570
W: www.lutgohr.nl
E: info@lutgohr.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid