TjobTjob, een interview met eigenaar Frank van Beek

Uitgelicht BusinessClub Frank van Beek. De vacature specialist TjobTjob .

Frank, vertel eens wat over jezelf en je bedrijf.

Ik ben Frank van Beek, een kwekerszoon en geboren en getogen in Aalsmeer. Vanaf kinds af aan was ik al creatief en ondernemend. Zo heb ik een bijzondere passie voor muziek, video en films en had ik jarenlang mijn DJ-hobby. In Amsterdam deed ik de studie Human Logistics. Mijn stages deed ik bij diverse startups. Nadat ik afstudeerde werkte ik onder andere in de uitzendbranche. Eerst als intercedent, later als vestigingsmanager.

Al sinds mijn studietijd kriebelde het bij mij om t.z.t. iets voor mijzelf te beginnen en in 2018 trok ik de stoute schoenen aan. In eerste instantie als freelance recruiter. Ik gebruikte mijn zelfgebouwde vacature-template, waarmee ik met een creatieve twist kandidaten met beeld en video een inkijkje in het bedrijf gaf. Ik zag al snel dat het bereiken van die beeldende, creatieve twist voor bedrijven een groot knelpunt is. Veel bedrijven beschikken niet over grote budgetten, flitsende websites en de creativiteit om iets bijzonders te maken van hun vacatures. Het idee om me te focussen op het maken van bijzondere vacatures was geboren….

Wat doet TjobTjob precies en hoe werkt het eigenlijk?

In het voorjaar van 2020 lanceerde ik www.tjobtjob.nl. TjobTjob biedt bedrijven en MKB een template om flitsende vacatures en landingspagina’s mee te maken. Beeld, video, kleur: ze maken iets waarmee ze zichzelf veel sterker profileren. Kandidaten snappen hierdoor veel beter waarom ze zouden moeten solliciteren. TjobTjob is zo gemaakt, dat bedrijven er zelf in een handomdraai hun vacatures in maken.

Hebben ze daar geen tijd of creativiteit voor? Dan schakelen ze mij in. Ik kom sfeer proeven in het bedrijf en spreek medewerkers voor achtergrondinfo en bijzondere verhalen. Ook zorg ik voor goed beeldmateriaal voor in de vacature, soms in samenwerking met een fotograaf. Alles om de vacature van het scherm te laten spatten, en de kandidaat te helpen snappen hoe het is om straks dat werk te doen.

TjobTjob helpt ook nog om die bijzondere vacature en landingspagina’s extra te promoten. Bijvoorbeeld met social media campagnes, waarmee we de vacatures doelgroepgericht promoten. Alle onze diensten zitten in een aantal maandabonnementen, die maandelijks opzegbaar zijn. Bijzondere, flitsende vacatures voor bedrijven binnen handbereik brengen, dat is het hele idee.

Frank, ondanks dat je nog in de startup fase zit hoe kijk je naar de toekomst?

De startup is er inmiddels al een beetje vanaf, maar uiteraard zijn we bezig om TjobTjob steeds beter te maken. Daar gebruiken we veel input van gebruikers voor. Wat ik voorspel, is dat HR van ‘kostenpost’ binnen bedrijven en organisaties, verschuift naar ‘opbrengst’. Een bedrijf maximaliseert zijn winstgevendheid niet alleen door zich sterk naar zijn potentiële klanten te profileren. Dat doet hij ook door zich sterk naar zijn potentiële werknemers te profileren. Of je nu een nieuwe klant najaagt, of een nieuwe werknemer: in beide gevallen kun je achterop raken bij je concurrenten.

Steeds meer MKB-bedrijven zullen met TjobTjob op een makkelijke en snelle manier toch ‘sexy’ en doelgerichte vacatures kunnen maken. Zonder daarvoor een marketing of HR-deskundige in te schakelen, of hun hele website te moeten verbouwen.

Naast de vacature-template TjobTjob, heb ik inmiddels ook een template voor sollicitanten genaamd: SjowSjow. Want wat voor bedrijven geldt, geldt ook gewoon voor kandidaten: hoe onderscheid jij je als sollicitant van de rest? Zie voor meer informatie de website: www.sjowsjow.nl

Waarom ben je lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer?

Op dit moment woon ik in Amsterdam, maar in de loop van 2021 verhuis ik terug naar het mooie Aalsmeer. In contact met Jan Koster over het initiatief van de BusinessClub: www.werkeninaalsmeer.nl werd ik enthousiast over de ‘passie en drive’ van de BusinessClub en wil ik straks als ingezetene van Aalsmeer weer mijn steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap. Werk, ondernemen en sport horen daar allemaal bij!

Tot slot Frank, wat zou je de lezers van dit artikel nog willen meegeven?

Als je als bedrijf nieuwe collega’s zoekt, maak daar dan echt werk van. Alle marketingwetten die gelden voor het verkopen van een product of dienst, gelden ook voor het vinden van goed personeel. Uitpakken dus met je vacatures, maak er iets bijzonders van! Iedereen die daar hulp bij nodig heeft, is bij TjobTjob en bij mij aan het juiste adres.

Contactgegevens

Kijk voor meer informatie op de website: www.tjobtjob.nl , bel met Frank van Beek: 020-7776824 of mail: frank@tjobtjob.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid