Adomex International, een interview met Sieto Hoogkamp

Uitgelicht, Sieto Hoogkamp – Adomex International BV.

Sieto, vertel eens wat over jezelf en Adomex

Ik ben Sieto Hoogkamp geboren in een klein dorp in Friesland. In verband met een nieuwe baan van mijn vader, ben ik op 12-jarige leeftijd met het hele gezin vanuit Friesland naar Mijdrecht verhuisd. Na mijn middelbare school op het Veenlanden College, heb ik de HES (Hogeschool voor Economische Studies) gevolgd. Mijn eerste echte baan was bij een grote wijnimporteur; Groupe LFE in Maartensdijk. Na een aantal jaren ben ik daar Supply chain manager geworden. Na 8 jaar ben ik uiteindelijk bij Adomex terecht gekomen, eveneens in de rol van Supply chain manager.

Toen ik binnenkwam bij Adomex waren er eigenlijk maar drie basis afdelingen binnen het bedrijf: inkoop, verkoop & logistiek. In de loop van de jaren hebben we, net als in andere sectoren en in de samenleving gemerkt dat bedrijfsprocessen in combinatie met goede IT-oplossingen steeds belangrijker zijn geworden.

Wat doet Adomex precies?

Adomex importeert z.g. vers ‘snijgroen’ vanuit de hele wereld. Dit betreft gekweekt en in het wild voorkomend groen. Voor de leken onder ons: snijgroen is groen blad dat wordt gebruikt in boeketten en andere toepassingen binnen de sierteelt.

Adomex levert deze producten aan de groothandel, exporteurs, lijnrijders, bloemisten en klanten in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft Adomex 110 medewerkers en naast hoofdkantoor in Uithoorn zijn er verkoopvestigingen in Aalsmeer, Rijnsburg, Naaldwijk, Ede en in Herongen (net over de grens bij Venlo in Duitsland). De handel komt allemaal gekoeld per boot of per vliegtuig naar Nederland toe. De hoofdtaak van het hoofdkantoor in Uithoorn is om de verkoopvestigingen tijdig van voorraad te voorzien. Het mooie van ons product en dienstverlening is dat klanten zelf geen voorraad aan hoeven te houden en meerdere keren per dag vanuit één van de vestigingen binnen 2 uur beleverd kunnen krijgen. Met behulp van ons nieuwe Warehouse Management Systeem (WMS) kunnen we dat goed realiseren!

Sieto, je noemde dat IT een belangrijke rol bij Adomex speelt, hoe kijk jij naar de toekomst?

De omzet van Adomex is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld; dit is mede tot stand gekomen met behulp van IT-maatwerk zoals ons warehouse in Uithoorn. Voor de toekomst verwacht ik dat IT een nog prominentere rol bij ons bedrijf gaat spelen dan nu het geval is. Daarnaast voorzie ik voor de komende jaren nog steeds groei in onze eigen sector. Naast snijgroen zijn wij inmiddels ook bezig met nieuwe producten zoals Deco materialen en gepreserveerd groen.

Wat zijn jullie uitdagingen op dit moment?

Een van onze uitdagingen ligt in het feit dat wij piek- en daluren hebben. Met name de maandagmorgen en de vrijdagen kennen een grote piek. Maar ook in de seizoenen zijn piekmomenten; denk hierbij aan Valentijnsdag, Moederdagen in binnen- en buitenland, Pasen, Pinksteren, internationale vrouwendag, Kerst etc.

Omdat IT beperkte oplossing biedt voor deze pieken zitten wij vaak te springen om extra hulp in de logistiek. Naast deze productiemedewerkers hebben wij ook HBO en IT-specialisten nodig en moeten wij het imago als bedrijf/ sector zien te verbeteren! Het is wel degelijk een ‘sexy’ sector met heel afwisselend, dynamisch en internationaal werk!

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer?

Wij zijn lid geworden van de BusinessClub om ons netwerk nog beter op de kaart te zetten en ook omdat wij als regionale speler onze verantwoordelijkheid willen nemen om de lokale gemeenschap, in dit geval voetbal te supporten. Daarnaast is het door de BusinessClub ontwikkelde initiatief www.werkeninaalsmeer heel aantrekkelijk voor ons, dit mede om onze uitdagingen voor extra arbeidskrachten tijdens piekuren in te vullen, maar ook de zoektocht in gang te zetten naar Hbo’ers die onze processen verder kunnen optimaliseren.

Tot slot Sieto, heb je voor de lezers van dit artikel nog een persoonlijke boodschap?

Mocht je interesse hebben om te werken in onze groene wereld…. Kom dan eens langs voor een kop koffie!

Contactgegevens

Voor meer informatie: www.adomex.nl , mail: office@adomex.nl, facebook: https://nl-nl.facebook.com/adomexinternational of bel met: 0297- 381180


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid