Imanse: Jouw dealer en servicepunt voor aanhangwagens en caravans

“Een ondernemer zou een goede topsporter kunnen zijn en visa versa. Beiden moeten een hoger doel kunnen nastreven, goed kunnen plannen, discipline hebben en kunnen omgaan met tegenslagen.”
Petra Imanse en Imanse aanhangwagens en caravans

Petra is in Amsterdam geboren. Momenteel woont zij samen met haar echtgenoot Hans in Hoofddorp. Petra: “Hans is in 1999 begonnen met Imanse Aanhangwagens & Caravans en ik ben in 2000 bij hem op de zaak gaan werken. Wij leveren eigenlijk alles wat achter de trekhaak zit. Daarmee bedoel ik specifiek de verkoopdealer, het onderhoud aan en schadeherstel van aanhangers en trailers.

Hans is bij ons de technicus en ik doe de administratie, reclame, social media en onderhoud aan de website. Samen doen wij de verkoop en ontvangen wij de klanten. Binnen ons bedrijf werken nog twee monteurs/magazijn medewerkers, die tevens keurmeester zijn. Tevens hebben wij twee vacatures, die ondanks de arbeidsschaarste lastig in te vullen zijn.

Status

Wij zijn trots op wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Van een vaste en tevreden klantenkring die jarenlang bij ons over de vloer komt en tot de uitgebreide expertise en kennis die Imanse in haar vakgebied heeft. Zo leidt Hans als technicus bijvoorbeeld keurmeesters van de BOVAG op. Die status krijg je niet zomaar.”

Dealer en servicepunt

“In onze showroom hebben wij de meest gangbare modellen van aanhangers en trailers staan. Zo kunnen de klanten meteen zien wat hun wensen zijn. Mocht de klant een andere afmeting willen hebben dan die wij in de showroom hebben staan, dan kunnen wij deze bestellen voor de klant.

Naast dealership van aanhangwagens en caravans, zijn wij het servicepunt van koelkasten en -boxen van de merken Dometic, Truma, Al-ko en Knott. Dit zijn koelkasten en -boxen die speciaal voor caravans zijn gemaakt.

Tevens doen wij het onderhoud. Zo kun je denken aan mechanische en elektrische onderdelen van aanhangwagens en caravans, het interieur, plaatwerk, levelsystemen en airco’s. Daarbij plaatsen wij ‘caravan movers’. Zo kan de caravan op juiste plek van de camping worden neergezet.”

Keuringen

“Keuringen voor aanhangers van particulieren is helaas nog niet verplicht, zoals bij de APK van auto’s wel het geval is. Als een bedrijf aanhangers heeft en ISO of VCA gecertificeerd is, dan moet dit bedrijf wel jaarlijks de aanhangers waarmee hun medewerkers rijden laten keuren. Op zich vind ik dit een beetje krom. Soms stellen echter ook verzekeraars eisen voor een jaarlijkse keuring. De keuring bij ons als gecertificeerd bedrijf gaat volgens de richtlijnen van het Bovag. Omdat alle onderdelen volgens een vaste checklist worden doorlopen is dit arbeidsintensief en kunnen wij ook maar een paar aanhangers per dag inplannen.”

Flinke uitdagingen

“Helaas hebben wij te maken met flinke uitdagingen. In verband met de uitbreiding van de Westwijk zijn wij in 2007 verhuisd naar de huidige zichtlocatie aan de Witteweg langs de N196 in Aalsmeer. Wij hebben toen gekozen voor deze locatie, omdat de autoboulevard die men voor ogen had op deze locatie geen andere dealers dan Vaneman Automotieve had. Door de herinrichting van de toegangsweg zit ons bedrijf nu midden in een fietsgebied, waar auto’s niet meer mogen komen. Om die reden timmeren wij op dit moment ook hard aan de weg op social media om ons bedrijf toch zichtbaar te houden.

Een tweede uitdaging is het vervullen van de openstaande vacatures. Wij zoeken vakmensen of mensen die graag opgeleid willen worden. Wat zij daarvoor terugkrijgen is een zeer zelfstandige, afwisselende en uitdagende baan. Het werk wat zij doen is nooit saai. Alle items in hun werk komen namelijk aan bod. Van (elektro)techniek en schadeherstel tot inbouwen van apparatuur, interieur en keuringen. Daarbij wordt het personeel gestimuleerd om mee te denken bij het oplossen van problemen voor onze klanten.”

Lidmaatschap Businessclub

“Als Aalsmeerse ondernemer willen wij meer binding hebben met andere regionale ondernemers. Businessclub FC Aalsmeer biedt ons de mogelijkheid om met andere ondernemers te netwerken en van elkaar te leren. Dit kan erg bruikbaar zijn voor onze business. Daarnaast houden wij ook wel van een mooie pot voetbal.”

Contactgegevens

Imanse Aanhangwagens & Caravans
Witteweg 5
1431 GZ, Aalsmeer
T: 0297-266484
W: imanse.nl
E: technocenter@imanse.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid