CNE ICT Professionals; De wereld van cloudservice en cybersecurity

Peter van Nijen

Peter van Nijen is geboren in Limburg en opgegroeid in Brabant. Na zijn studie Nederlands en Engels is hij informatica gaan studeren. Vanaf de eerste dag dat de Personal Computer haar intrede deed, was Peter daarmee bezig. “Je weet wel, dat was in de tijd van de Commodore 64…”

Peter: “In 1987 ben ik van het zuiden van Nederland naar Amsterdam verhuisd, omdat mijn vrouw daar woonde. Daar heb ik voor diverse grote bedrijven zoals ING en IBM gewerkt en was ik in die tijd in dienst van een detacheerder. Ik vervulde de rol van netwerkbeheerder. Toentertijd stonden de servers nog fysiek bij de bedrijven op locatie, tegenwoordig is dat wel anders.”

Op een gegeven moment voelde Peter zich niet meer thuis in de vaak grootschalige en uiterst formele werkomgevingen. Hij wist bij wijze van spreken niet eens meer bij wie hij in dienst was. Toen heeft hij de knoop voor zichzelf doorgehakt en is hij voor zichzelf begonnen.

CNE ICT Professionals

CNE (Computer Network Engineering) is in 1996 opgericht. De naam CNE is afkomstig van Peter’s titel; Hij is (Master) Certified Netware Engineer. “We voeren het complete ICT-beheer voor bedrijven en organisaties uit. Hieronder vallen systeem en netwerkbeheer, netwerk en internet, de levering van hardware, audits, cybersecurity, VoIP telefonie en cloud-diensten.

Van 1996 tot en met 2004 stond ik alleen aan het roer. In 2005 liep ik mijn huidige businesspartner Jim Kennedy tegen het lijf. Jim had een hostingbedrijf en vulde bij CNE een leemte in. Hij is niet alleen een fijne partner, maar ook als engineer-informaticus onontbeerlijk binnen onze huidige organisatie. Samen hebben wij in de loop van de jaren specialisten voor de verschillende vakgebieden aangetrokken.”

Microsoft Certified Professionals

Peter zegt altijd: “Ons team is voortdurend in training c.q. scholing. Wij hebben enkel Microsoft Certified Professionals in dienst. Naast vakkennis worden onze medewerkers geschoold om uitstekend te communiceren met onze klanten. Immers zijn zij ons visitekaartje.”

Wat de dienstverlening van CNE speciaal maakt, is dat zij een zeer professionele helpdesk hebben, zowel voor de eerste als de tweede lijn. Al vanaf de eerste lijn (de helpdesk) krijgt de klant een engineer aan de telefoon. Komt CNE er op afstand niet uit, dan rijden zij naar de klant toe. “Wij zijn laagdrempelig en denken altijd met de klanten mee. Tevens kunnen wij concurrerende tarieven aanbieden door de lage overheadkosten.”

Uitdagingen

Net als elk ander bedrijf heeft CNE te maken met uitdagingen. De belangrijkste is de verschuiving van fysieke, lokale opslagservers naar servers en services in de cloud. “Wij hebben inmiddels ruim dertig gespecialiseerde klantservers in datacenters staan. Het is belangrijk de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Naast een uitstekende beloning en secundaire voorwaarden, horen daarbij mooie en interessante klussen. En die hebben wij!”

Voor de toekomst wordt cybersecurity een nog groter aandachtspunt, dit is en wordt steeds complexer volgens Peter. Als dienstverlener kan CNE nu al z.g. ‘friendly hackers’ aanbieden die de ICT-beveiliging van een bedrijf of organisatie grondig aan de tand voelt. Het doel is om data beter te beveiligen en om ‘security-awareness’ binnen organisaties te krijgen. “Verder voorspel ik dat het bellen over internet (VoIP) straks waarschijnlijk geïntegreerd gaat worden in de PC of laptop cloud applicaties zoals Teams.”

Actief zijn, betrokkenheid en lokaal ondernemen

CNE is lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer, omdat zij sinds kort met het bedrijf van Amstelveen naar Aalsmeer zijn verhuisd. “Wij zien dat Businessclub FC Aalsmeer een actieve stichting is en daarmee voetbalvereniging FC Aalsmeer ondersteunt. Actief zijn, betrokkenheid en lokaal ondernemen past precies bij onze bedrijfscultuur.”

Peter zou de lezer nog een afsluitende boodschap willen meegeven: “Wie het kleine niet eert, heeft groot gelijk. Denk niet alleen aan jezelf, maar kijk om je heen en stel je ook open voor anderen. Niet het kleinzielige, het kleinhartige en het kleingeestige, maar een ruimhartige blik op de wereld.”

 

Contactgegevens

CNE ICT Professionals
Teelmanstraat 1
1431 GL, Aalsmeer
T: 088-7667676
W: www.cne.nl
E: pvn@cne.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid