Geef jouw woonomgeving net wat meer glans met LouLouLight

“Love at first light. Wij zijn opgegroeid tussen de lampen en houden van mooie materialen en strakke ontwerpen. LouLouLight is een eigenwijs verlichtingsmerk dat de dingen net even anders wil doen,” aldus Rogier Drinkenburg.

In gesprek met Businessclub FC Aalsmeer vertelt Rogier over de webshop LouLouLight en de exclusieve, handgemaakte en in Nederland geproduceerde verlichting die zij verkopen.

Verhuisd naar het dorpse Aalsmeer

Rogier is een geboren Amsterdammer. Samen met zijn zus Martine runt hij Kloosterman Verlichting en de bijbehorende webshop LouLouLight.com. Rogier: “Handelsonderneming L.J. Kloosterman B.V. is in 1953 opgericht door Lou Kloosterman. Jaren geleden is het bedrijf door de oprichter verkocht aan mijn ouders. Vanaf de oprichting waren wij in Amsterdam-Noord gehuisvest, maar door de hoge huur zijn wij in 2017 verhuisd naar het dorpse Aalsmeer.” Na de verhuizing kwamen Rogier en Martine op het idee om een webshop te beginnen. Zo konden zij naast de zakelijke klanten ook een bredere markt bedienen, waaronder consumenten.

Verschuiving naar consumentenmarkt

In de jaren die daarop volgde kregen zij enkele tientallen bestellingen binnen. “Wij haalden circa 99% van onze omzet uit de zakelijke markt. Inmiddels ligt de verkoopverhouding op circa 50/50.” De webshop van LouLouLight heeft tijdens de Covid-pandemie in 2020 een enorme boost gekregen. Het was een tijd waarin veel consumenten en bedrijven online zijn gaan bestellen en daar profiteerde LouLouLight van. Doordat zij de webshop op orde hadden, konden zij de onlinebestellingen prima aan. “Martine en ik zijn erg trots op wat wij doen. Eerlijk gezegd vinden wij het af en toe leuker om de consumentenmarkt te bedienen. Wij kunnen hierin elementen uitproberen die bij de zakelijke markt ondenkbaar zijn, omdat deze markt veel behoudender is.”

Onderscheid

LouLouLight onderscheidt zich doordat Rogier en Martine als eigenaren direct in contact staan met hun klanten. Als er een bestelling bij de klant is afgeleverd, ontvangen zij regelmatig foto’s van hoe een lamp bij de klant in huis staat. “Daar krijgen wij veel energie van!” aldus Rogier. “Wij leveren lokaal geproduceerde, hoogwaardige maatwerkproducten en hebben daarnaast een ruim assortiment waar steeds meer producten bij komen.”

Groei in balans houden

Het team van LouLouLight bestaat op dit moment uit vier personen. “Dat wij met zijn vieren zijn is best kwetsbaar, mede omdat ik zelf vaak moet bijspringen. Daarnaast ben ik veel tijd kwijt aan marketing en vormgeving van de website.”

Voor de toekomst voorspelt Rogier dat de online verkoop verder zal toenemen, door meer naamsbekendheid te genereren met hun webshop. De verwachting is dat de omzet van de consumentverkoop dan boven de 50% zal stijgen. “Het is van belang dat wij met LouLouLight de omzetgroei in balans houden met de kernwaarden van onze ambacht. Te weten: Kleinschaligheid, maatwerk, regionaal en persoonlijk.” 

Nieuw in Aalsmeer

Doordat Rogier en Martine nieuw zijn in Aalsmeer, is het voor hun maar al te interessant om te netwerken. Om die reden zijn zij ook lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer. “Wij hebben gemerkt dat de Aalsmeerse ondernemers de lokale community willen supporten. Hier willen wij uiteraard graag ons steentje aan bijdragen. Daarnaast weet je maar nooit waar het lidmaatschap en het contact met andere ondernemers toe kan leiden.”

 

Contactgegevens

LouLouLight
Schinkeldijkje 16-M
1432 CE, Aalsmeer
T: 085-8768742
W: www.louloulight.com
E: info@louloulight.com

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid