LouLouLight; Een interview over exclusieve handgemaakte verlichting

“Love at first light! LouLouLight is een eigenwijs verlichtingsmerk dat dingen net even anders wil doen.”

Rogier Drinkenburg vertelt Businessclub FC Aalsmeer over zijn onderneming LouLouLight en de exclusieve handgemaakte verlichting met eigen ontwerp en productie in Nederland.

 

Rogier Drinkenburg en LouLouLight

Rogier Drinkenburg is een echte Amsterdammer. Samen met zijn zus Martine runt hij Kloosterman Verlichting en de bijbehorende webshop LouLouLight.com.

Rogier: “Handelsonderneming L.J. Kloosterman B.V. is in 1953 opgericht door Lou Kloosterman. Jaren geleden is het bedrijf door de oprichter verkocht aan mijn ouders. De klanten van Kloosterman komen voornamelijk uit de horeca en de zakelijke markt, specifiek voor projecten bij bedrijven. Vanaf de oprichting waren wij in Amsterdam-Noord gehuisvest, maar door de hoge huur zijn wij in 2017 verhuisd naar het dorpse Aalsmeer. In 2018 zijn wij naast Kloosterman B.V. begonnen met een webshop voor een bredere markt, waaronder consumenten.” 

Verschuiving naar consumentenmarkt

“In 2018 en 2019, toen wij actief bezig waren met het inrichten van de webshop, hadden wij enkele tientallen bestellingen per jaar. Wij haalden circa 99% van onze omzet uit de zakelijke markt. Inmiddels ligt de verkoopverhouding op circa 50/50. Onze webshop heeft in 2020 tijdens de Covid-pandemie een ontzettende boost gekregen. Het was een tijd waarin veel consumenten en bedrijven online zijn gaan bestellen.” 

“Martine en ik zijn erg trots op wat wij doen. Doordat wij onze webshop op orde hadden, konden wij in 2020 de onlinebestellingen prima aan. Eerlijk gezegd vinden wij de consumentenmarkt ook leuker dan de zakelijke markt. Wij kunnen hierin elementen uitproberen die bij de zakelijke markt ondenkbaar zijn, omdat deze markt veel behoudender is.”

Onderscheid

“Als LouLouLight onderscheiden wij ons doordat wij als eigenaren zelf direct in contact staan met onze klanten. Nadat een bestelling bij de klant is geleverd ontvangen wij regelmatig foto’s van hoe een lamp bij hen in huis staat. Daar krijgen wij veel energie van! Als leverancier onderscheiden wij ons door het leveren van lokaal geproduceerde, hoogwaardige maatwerkproducten. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment waar steeds meer producten bij komen.”

Groei in balans houden

“Op dit moment bestaat ons team uit vier personen. Dat is best kwetsbaar, omdat ik zelf ook vaak moet bijspringen. Daarnaast ben ik veel tijd kwijt aan marketing en vormgeving van de website.

“Voor de toekomst voorspellen wij meer online verkoop, door het nog beter in de markt zetten van onze site. Ik verwacht dat de omzet van de consumentverkoop dan boven de 50% zal stijgen. Het is voor ons van belang dat we de omzetgroei in balans houden met de kernwaarden van ons ambacht. Te weten: Kleinschaligheid, maatwerk, regionaal en persoonlijk.” 

Nieuw in Aalsmeer

“Wij zijn lid geworden van de Businessclub, omdat wij nieuw zijn in Aalsmeer zijn. Als Aalsmeerse ondernemer wil je de lokale community supporten. Daarnaast weet je maar nooit waar het lidmaatschap en het contact met andere ondernemers toe kan leiden.”

 

Contactgegevens

LouLouLight
Schinkeldijkje 16-M
1432 CE, Aalsmeer
T: 085-8768742
W: www.louloulight.com
E: info@louloulight.com

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid