Green Collect Sales; Een interview over planten uit Zuid-Europa

“Als je 100% voor iets gaat lukt het altijd.”
Gerard Boerlage

Gerard: “Ik ben in Aalsmeer geboren en opgegroeid in Aalsmeer Oost. Samen met mijn vrouw, zoon en dochter wonen wij inmiddels alweer ruim dertien jaar in het fraaie Kudelstaart. Na de middelbare tuinbouwschool ben ik in de maatschap gestapt van de rozenkwekerij van mijn ouders. De kwekerij is op een later moment verhuisd naar Amstelveen op de grens met Aalsmeer, waar op dit moment het tracé van de N201 loopt. Na een aantal jaar zelfstandig ondernemer te zijn geweest, ben ik in loondienst gaan werken bij verschillende bedrijven. De laatste werkgever was Hilverda-Kooij, waar ik in de in- en verkoop van planten in de specifieke rol van verkoop van jonge stek in het buitenland. In verband met een reorganisatie bij Hilverda-Kooij ben ik in 2014 opnieuw voor mijzelf begonnen. Deze keer als persoonlijke verkoper van acht Nederlandse en buitenlandse kwekers. De buitenlandse kwekers zijn o.a. gevestigd in Italië, Spanje en Portugal. Toen ik een aardig netwerk had opgebouwd, ben ik in 2017 met de tussenhandel gestopt en de producten zelf gaan inkopen. Vervolgens ben ik ze op de veiling gaan aanbieden. Daarmee was Green Collect Sales geboren.”

Green Collect Sales

“Het bedrijf onderscheidt zich in hoge kwaliteit producten, uitstekende service, een snelle en verse levering, brede kennis en een directe en langdurige relatie met de leveranciers in de landen van herkomst. Tevens leveren wij maatwerk aan klanten. Zij hoeven dus zelf geen voorraad te houden.

De uitdaging ligt met name in dat wij veel seizoensproducten, waaronder kruiden, in ons assortiment hebben. In het land van herkomst ligt de verkoop van deze seizoensproducten van begin herfst tot maart stil. Zo was het tot voor kort ook in Nederland, omdat wij ons lieten leiden door de kwekers in de productielanden. Ik heb het echter voor elkaar gekregen, om van dit seizoensproduct een jaarproduct te maken. Inmiddels kun je wel stellen, dat bijna het hele jaar door onze producten gekocht kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van de producten permanent te borgen, de financiering op orde te hebben en continu voldoende voorraad te hebben om aan de stijgende behoefte te kunnen voldoen. Met name tijdens de Covid-pandemie bleek een ongekende behoefte te zijn aan onze producten.”

Toekomst

“Nu de afname voor de veiling goed loopt, wil ik mij meer gaan richten op de detailhandel. Daarnaast zijn wij inmiddels met de webshop Theherbsfamily ook gestart met online verkoop aan consumenten. Deze webshop wordt onderhouden en beheerd door mijn zoon Roy.”

Voetbal

“Ik vind het leuk om naar voetbal te kijken. Daarnaast ben ik RKDES-leider geweest. Met Businessclub FC Aalsmeer ben ik in contact gekomen op de ondernemersavond bij Olij Trading. Ik ontmoette daarnaast gelijkgestemde ondernemers in hetzelfde vakgebied ook andere regionale ondernemers in andere sectoren. Het mooie aan de Businessclub is, dat het ledenbestand erg divers is. Ook spreken de thema-avonden mij erg aan.”

 

Contactgegevens

Green Collect Sales
Hoofdweg 131
1424 PE, De Kwakel
T: 06-83521006
W: www.greencollectsales.com
E: info@greencollectsales.com

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid