Maarten Strootman over Pepperfield

“Het avontuur begint buiten de comfortzone!”
Maarten Strootman

Ik ben Maarten Strootman, een echte Aalsmeerder, al blijf ik import. Studeren lag mij niet zo. Toen ik jong was kon ik als IT-er bij Fokker gaan werken. Na het omvallen van Fokker kon ik vrij snel aan de slag bij de Rabobank. Omdat ik nooit een hbo-opleiding heb afgerond en het leren toch begon te kriebelen, ben ik deeltijd gaan studeren. Naast een carrière die een stuk drukker werd, heb ik achter elkaar een hbo-opleiding, een universitaire opleiding en een postdoctoraal gedaan. Tijdens een studie ben ik op aanraden van een medestudent overgestapt van de Rabobank naar de detachering. Via Atos, Capgemini en als laatste IBM heb voor de grote coöperaties mogen werken. Meestal in de rol van managementconsultant of projectmanager. Vaak was ik eindverantwoordelijk voor de teams die belast waren met de kwaliteit van software. Dit gebeurde o.a. door de software te testen voordat deze aan de gebruikers en klanten werd vrijgegeven.

Bij deze ‘wereldspelers’ op het gebied van hardware, software, systeemontwikkeling en consultancy zijn medewerkers vaak niet meer dan een ‘productiemiddel’. Tenminste, dat is wat ik in twintig jaar tijd heb meegemaakt. Deze manier van omgaan met mensen ging mij steeds meer tegenstaan. Mensen zijn geen ‘productiemiddelen’. Mensen zijn het belangrijkste dat je binnen een organisatie hebt. Sterker nog, zonder mensen geen organisatie. Het zijn namelijk niet de computers, machines of het geld op de zakelijke rekening van een bedrijf, maar het zijn de mensen die voor een bedrijf werken waar je het van moet hebben.

Pepperfield

Gekscherend wordt wel eens gezegd, dat (ex) IBM-ers alles kunnen. Dat was ook de mentaliteit die ik had meegekregen. In 2018 heb de knoop doorgehakt en ben ik voor mezelf begonnen. Ik wilde een bedrijf in de IT, dat heel snel kon groeien en dat niet afhankelijk was van mij als ondernemer. Het werd een webhostingbedrijf. In de basis biedt Pepperfield ruimte op internet waar onze klanten hun website en email veilig kunnen bewaren. Nu, twee jaar later heb ik een partner gevonden in Daniel Koop en bestaat het team uit negen professionals die vanuit Studio’s Aalsmeer aan mooie projecten werken. Naast hosting leveren we ook webdesign, applicatieontwikkeling en consultancy aan het MKB.

De ambities van Pepperfield zijn hoog. Pepperfield groeit hard dankzij bedrijfsovernames. In twee jaar tijd hebben we 10 bedrijfsovernames succesvol afgerond. En ook de komende jaren blijven we hard doorgroeien. Webhosting en webdesign is echt een vak. Daar heb je een professionele partij voor nodig. Mijn team bestaat uit mensen die echt liefde hebben voor het vak en er heeft echt verstand van hebben.

Uitdagingen

Ik ben CEO & founder en houd mij binnen onze organisatie bezig met bedrijfsovernames en commercie. Onze uitdaging ligt in het aantrekken van voldoende financiering voor overnames. Het vinden van overnamekandidaten is niet zo’n probleem. Het vinden van voldoende gekwalificeerde medewerkers wel. Toch slagen we ook daarin. We zijn altijd op zoek naar de webdesigners, ontwikkelaars en supportmedewerkers.

Onderscheid

Ons onderscheidende vermogen is dat wij net een stapje verder gaan dan een andere partij. Het beter willen doen dan een ander. Wij leveren eersteklas kwaliteit en weten als geen ander aan welke trends, criteria, wet- en regelgeving onze producten moeten voldoen.

Al onze data draait op eigen servers in Nederland en valt onder de Nederlandse AVG-wetgeving.

Ons onderscheidende vermogen wat betreft onze medewerkers, is dat wij hen niet als productiemiddel of ‘menselijke kapitaal’ beschouwen. Het zijn mensen, met eigen normen en waarden en ambities. Wij willen ze graag laten groeien als persoon.

Bij ons kunnen mensen groeien, leren, fouten maken en zich ontwikkelen en als er een tijd komt dat zij hun ‘vleugels’ buiten Pepperfield willen uitslaan, dan is dat mooi voor die medewerker.

Businessclub

Pepperfield is misschien één van de best bewaarde geheimen van Aalsmeer. Pepperfield is een professioneel en goed aangeschreven ‘digital agency’. In 2020 hebben wij een publieksprijs gewonnen voor meest veelbelovende startup van Noord-Holland. En toch zijn wij in Aalsmeer vrij onbekend. We zijn lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer om als Aalsmeerse ondernemer iets voor de lokale gemeenschap terug te doen en zijn ook zeer geïnteresseerd in het brede en gevarieerde netwerk wat de Businessclub aan leden heeft.

Contactgegevens

Voor meer informatie over de dienstverlening van Pepperfield, kijk op www.pepperfield.eu of mail naar info@pepperfield.eu.

Telefonisch bereikbaar op 020-2441801.

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Groupcard: al meer dan 10 jaar de verbindende factor

John Keunen John is geboren en getogen in Hout-Blerick (Venlo). In 1991

Lees verder »

Word ook lid