Paul Buck over brouwerij De Bezwooren Kerf en BUCK bier

collage_bezwooren_kerf
“BUCK Bier, gebrouwen om van te genieten. Het staat voor een mooi regionaal kwaliteitsproduct dat met passie en zorg is gemaakt.”

Paul Buck vertelt Businessclub FC Aalsmeer hoe hij op het idee van brouwerij De Bezwooren Kerf is gekomen en hoe het lokale BUCK bier zich onderscheidt.

Van Zuid-limburg naar Kudelstaart

Paul komt oorspronkelijk uit Zuid-Limburg, maar is in de jaren 80 naar Amstelveen verhuisd. Op een feestje (toevallig in Kudelstaart) is hij toen tegen een Amsterdamse aangelopen en uiteindelijk met haar getrouwd. Later realiseerden de twee zich dat zij 500 meter van hun ontmoetingsplaats zijn gaan wonen en daar brouwerij “De Bezwooren Kerf” zijn gestart.

Paul’s vakgebied is Treasury, oftewel: het runnen van de interne bank bij een groot bedrijf. Paul: “Dit heb ik bij diverse grote bedrijven opgezet of verfijnd, waaronder NCR, DSM, Arcadis, PPG, Amgen, Damen Shipyards, TAQA en diverse telecoms. Op dit moment werk ik voor Royal Reesink in Apeldoorn. Royal Reesink distribueert hoogwaardige landbouwmachines om mens en dier van gezond voedsel te voorzien.”

Historie

Naast zijn werk heeft Paul een bierbrouwerij: “De Bezwooren Kerf”. “Wij zijn gevestigd in Kudelstaart’s enige overgebleven originele boerderij van na de droogmaling van de Zuider-Legmeer. De Bezwooren Kerf was in de middeleeuwen een gebied dat bestond uit delen van Kudelstaart, De Kwakel en Uithoorn. Het is een fiscale term uit de veertiende eeuw die aanduidde dat er belasting moest worden betaald aan de graven van Holland over grond die door “Hollandse Kudelstaarters” aangehouden werd in het Stichtse (Utrechtse) deel van Kudelstaart. Ik heb onze boerderij naar deze term vernoemd en vandaar ook dat de bierbrouwerij “De Bezwooren Kerf B.V.” heet.”

Het biermerk

“Wij waren opzoek naar een passende naam voor onze bieren en daarvoor is “De Bezwooren Kerf” niet echt geschikt. Zeker als je mogelijk internationale ambities hebt. Uiteindelijk kwam mijn zwager met het idee om mijn familienaam “Buck” als handelsmerk te gaan gebruiken; maar dan wel volledig met hoofdletters geschreven. Daarnaast, als wij ooit een keer uitbreidingsaspiraties hebben, dan kunnen wij onder “brouwerij De Bezwooren Kerf” verschillende handelsnamen voor bier hangen.

Uitdagingen

Onze uitdaging ligt bij het genereren van naamsbekendheid voor de BUCK bieren. Daarnaast willen wij een in Kudelstaart gestookte whisky op de markt gaan brengen. Wij draaien op dit moment onze omzet hoofdzakelijk via levering aan regionale slijterijen en op landelijke bier-festivals. Op die festivals staan wij dan met onze eigen, roodkleurige stand (de hoofdkleur van BUCK bier). Daarnaast probeer ik ook de plaatselijke horeca geïnteresseerd te krijgen. Nederland is als bierland redelijk overspannen door de inmiddels ± 800 brouwerijen. Het onderscheidend vermogen van BUCK bier is dat het alcoholpercentage van de meeste van onze bieren één á twee procent lager is dan gebruikelijk.

Lidmaatschap Businessclub

Wij zijn lid geworden op aanbeveling van een andere lokale ondernemer die onlangs lid is geworden en erg enthousiast was. Onze meerwaarde van het lidmaatschap is om met de leden van de Businessclub in contact te komen. De Businessclub heeft namelijk een mooi en gevarieerd netwerk. Wellicht zijn er leden geïnteresseerd om met ons samen te werken; we kunnen dan een win-win deal voor beiden creëren. Met ons lidmaatschap genereren wij in ieder geval regionale naamsbekendheid. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, steunen wij natuurlijk ook FC Aalsmeer als voetbalclub.

Wat betreft voetbal vind ik het leuk om er af en toe naar te kijken. Maar als je echt een voetbalgek zoekt, moet je eigenlijk bij mijn vrouw zijn.

 

Contactgegevens

Benieuwd naar de brouwerij en alle BUCK-bieren? Kijk voor meer informatie op buckbeer.nl. De Bezwooren Kerf is tevens per telefoon of mail bereikbaar via 0611356560 en info@debezwoorenkerf.nl.

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid