Interview Paul Buck – De Bezwooren Kerf

collage_bezwooren_kerf
BusinessClub lid uitgelicht:

Interview Paul Buck van De Bezwooren Kerf

 

Wie is Paul en wat is De Bezwooren Kerf?

Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Limburg en ben in de jaren 80 naar Amstelveen verhuisd. Op een feestje (toevallig in Kudelstaart) ben toen tegen een Amsterdamse aangelopen en uiteindelijk met haar getrouwd. Later realiseerden wij ons dat wij 500 meter van onze ontmoetingsplaats zijn gaan wonen en daar de brouwerij hebben gestart.

Mijn vakgebied is Treasury. Oftewel: het runnen van de interne bank bij een groot bedrijf. Dit heb ik bij diverse grote bedrijven opgezet of verfijnd, waaronder, NCR, DSM, Arcadis, PPG, Amgen, Damen Shipyards, TAQA en diverse telecoms. Op dit moment werk ik voor Royal Reesink in Apeldoorn. Royal Reesink distribueert hoogwaardige landbouwmachines om mens en dier van gezond voedsel te voorzien.

Naast mijn werk heb ik een bierbrouwerij; “De Bezwooren Kerf”. Wij zijn gevestigd in Kudelstaart’s enige overgebleven originele boerderij van na de droogmaling van de Zuider-Legmeer. De Bezwooren Kerf was in de middeleeuwen een gebied dat bestond uit delen van Kudelstaart, De Kwakel en Uithoorn. Het is een fiscale term uit de veertiende eeuw die aanduidde dat er belasting moest worden betaald aan de graven van Holland over grond die door “Hollandse Kudelstaarters” aangehouden werd in het Stichtse (Utrechtse) deel van Kudelstaart. Ik heb onze boerderij naar deze term vernoemd en vandaar ook dat de bierbrouwerij “De Bezwooren Kerf B.V.” heet.

De brouwerij en de bieren hebben niet dezelfde naam. Hoe ben je op de naam BUCK gekomen?

Wij waren opzoek naar een passende naam voor onze bieren en daarvoor is “De Bezwooren Kerf” niet echt geschikt. Zeker als je mogelijk internationale ambities hebt. Uiteindelijk kwam mijn zwager met het idee om mijn familienaam “Buck” als handelsmerk te gaan gebruiken; maar dan wel volledig met hoofdletters geschreven. Daarnaast, als wij ooit een keer uitbreidingsaspiraties hebben, dan kunnen wij onder “brouwerij De Bezwooren Kerf” verschillende handelsnamen voor bier hangen.

Wat is het onderscheidend vermogen en wat zijn je uitdagingen voor de komende periode?

Onze uitdaging ligt bij het genereren van naamsbekendheid voor de BUCK bieren. Daarnaast willen wij een in Kudelstaart gestookte whisky op de markt gaan brengen. Wij draaien op dit moment onze omzet hoofdzakelijk via levering aan regionale slijterijen en op landelijke bier-festivals. Op die festivals staan wij dan met onze eigen, roodkleurige stand (de hoofdkleur van BUCK bier). Daarnaast probeer ik ook de plaatselijke horeca geïnteresseerd te krijgen. Nederland is als bierland redelijk overspannen door de inmiddels ± 800 brouwerijen. Het onderscheidend vermogen van BUCK bier is dat het alcoholpercentage van de meeste van onze bieren één á twee procent lager is dan gebruikelijk.

Waarom ben je lid geworden van BusinessClub FC Aalsmeer en heb je iets met voetbal?  

Wij zijn lid geworden op aanbeveling van een andere lokale ondernemer die onlangs lid is geworden en erg enthousiast was. Onze meerwaarde van het lidmaatschap is om met de leden van de BusinessClub in contact te komen. De BusinessClub heeft namelijk een mooi en gevarieerd netwerk. Wellicht zijn er leden geïnteresseerd om met ons samen te werken; we kunnen dan een win-win deal voor beiden creëren. Met ons lidmaatschap genereren wij in ieder geval regionale naamsbekendheid. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, steunen wij natuurlijk ook FC Aalsmeer als voetbalclub.

Wat betreft voetbal vind ik het leuk om er af en toe naar te kijken. Maar als je echt een voetbalgek zoekt, moet je eigenlijk bij mijn vrouw zijn.

Ten slotte: Wat is jouw bedrijfsslogan?  

“BUCK Bier, gebrouwen om van te genieten.” Dit staat voor een mooi product wat niet bedoeld is als massa wegwerpproduct, maar een regionaal kwaliteitsproduct wat met passie en zorg is gemaakt, en waar we als regio trots op kunnen zijn. Mensen kunnen genieten van onze producten.

 

Contactgegevens

Benieuwd naar de brouwerij en alle BUCK-bieren? Kijk voor meer informatie op buckbeer.nl. De Bezwooren Kerf is tevens per telefoon of mail bereikbaar via 0611356560 en info@debezwoorenkerf.nl.

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Delen:

Lees ook:

Collage Uzepia

Interview Leontien Zethof – Uzepia

BusinessClub lid uitgelicht: Interview Leontien Zethof van Uzepia   Wie is Leontien en wat doet Uzepia? Leontien vertelt: In mijn arbeidzame leven heb ik bij

word ook lid