Interview Leontien Zethof – Uzepia

Collage Uzepia
BusinessClub lid uitgelicht:

Interview Leontien Zethof van Uzepia

 

Wie is Leontien en wat doet Uzepia?

Leontien vertelt: In mijn arbeidzame leven heb ik bij verschillende werkgevers in loondienst gewerkt en tevens als zelfstandige onder andere een atelier gehad. Mijn grote droom is altijd geweest om iets voor mijzelf te beginnen. Ik heb inmiddels gemerkt dat als je hiervoor gaat, ook de juiste mensen op je pad zullen terechtkomen.

Omdat ik allergisch ben voor de vele irriterende stoffen in vloeibare zepen, was ik op zoek naar een alternatief om zonder medicatie te kunnen. Dit alternatief kwam ik tegen toen ik op vakantie was in Amerika, in de vorm van een geitenmelkzeep. Ik was zo onder de indruk dat ik mij na mijn terugkomst in Nederland ben gaan verdiepen in het maken van zeep. In 2008 ben ik met Uzepia begonnen. Alle kennis voor de productie heb ik vergaard via zelfstudie. Inmiddels weet ik alles van de cosmeticawetgeving, wat noodzakelijk is omdat ik alles zelf doe. Naast het vergaren van kennis heb ik in de eerste zeven jaar eigenlijk alleen maar investeringen gedaan. Omdat ik naast biologisch ook duurzaam wil werken, was de eerste investering het aanschaffen van zonnepanelen.

De klanten komen vooral via mond tot mondreclame bij mij terecht. Daarnaast heb ik samen met een aantal andere lokale ondernemers de zo genaamde Amb8sroute bedacht. Die route gaat langs allerlei ambachten waar je lokale producten kan kopen. Echter verkoop ik niet alleen aan bijvoorbeeld dagjesmensen, maar produceer ik ook zeepproducten voor lokale ondernemers, zoals de geitenboerderij in het Amsterdamse bos, en zelfs voor ondernemers in het buitenland.

Wat is het onderscheidend vermogen van Uzepia en wat zijn jouw uitdagingen?

Ik heb gemerkt dat mensen steeds bewuster worden. Ze willen weten waar producten vandaan komen, welke grondstoffen er voor een product worden gebruikt en hechten meer belang aan lokale ondernemers. De coronacrisis heeft hierbij zeker als hefboom gewerkt. De uitdaging voor mij is de toenemende vraag. Dit is vooral merkbaar bij de inkoop van essentiële ingrediënten voor mijn zeep, zoals kostbare etherische oliën. De basis van ieder product bestaat uit zes tot acht ingrediënten. Dit kunnen zowel plantaardige als dierlijke ingrediënten zijn zoals vetten en oliën.

Daarnaast ligt er een uitdaging om meer naamsbekendheid te genereren onder mensen die een mild en natuurlijk product zoeken. Het is goed voor een gezonde huid, maar het helpt ook mensen met een gevoelige huid of huidproblematiek zoals eczeem. Bij het gebruik van mijn producten wordt de huid rustiger en dat zorgt weer voor meer rust in het leven van deze mensen. De huid is tenslotte het grootste orgaan wat wij hebben.

Heb je iets met voetbal en waarom ben je lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer?

Om eerlijk te zijn heb ik niets met voetbal. Ik steun wel graag door middel van mijn lidmaatschap van de BusinessClub een lokaal doel. In dit geval sport. Ik heb w.b.t. publiciteit en marketing een aantal pogingen gedaan, waaronder een item op RTL-Z en voor een B&B-uitzending, waarbij het productieproces van zeep in beeld kwam. Achteraf heb ik mij pas gerealiseerd dat ik mij veel meer moet focussen op lokale bekendheid en dan het liefst in combinatie met andere lokale ondernemers.  

Ten slotte Leontien, heb je een levensles die je de lezers van dit artikel graag zou willen meegeven?

Ik zou iedereen willen meegeven: “Heb je een droom? Focus dan op je droom en zorg dat je die droom waarmaakt.” Daarnaast heb ik een specifieke boodschap voor jongeren: “Woon je nog thuis en wil je iets voor jezelf beginnen? Doe het dan nu. Als je later op jezelf woont en je meer verplichtingen krijgt, dan krijg je de kans misschien niet meer.”

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over de producten van Uzepia kijk op www.uzepia.nl
of neem contact op met Leontien Zethof via 06-27257025.

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Delen:

Lees ook:

word ook lid