Circular Plastics: “Plastic is geen afval, maar een grondstof.”

Circular Plastics-businessclub-fcaalsmeer
“Let’s create a cleaner world together”

Jaap Buis van Circular Plastics vertelt Businessclub FC Aalsmeer over hun innovatieve producten die plastic circulair maken.

Jaap Buis

Jaap: “Ik woon met mijn gezin in het mooie Aalsmeer. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de bloemen- en plantenindustrie op de veiling en een kort uitstapje in de ICT, ben ik bij Fresco Flowers terecht gekomen. Fresco is een van de marktleiders in de handel en verwerking van o.a. rozen. Bij Fresco kreeg ik de opdracht om op een internationale Kerstbeurs te gaan staan, waarvoor wij een uniek tasje voor bloemen hadden ontworpen. Omdat er voor dit tasje veel belangstelling was, ben ik dit samen met Fresco en recyclingbedrijf Kras gaan doorontwikkelen. Wij zijn uiteindelijk tot een product gekomen van een totaal circulair tasje.”

Circulaire producten

“Nadat er met dit succesvolle product verschillende internationale prijzen zijn gewonnen, heb ik samen met mijn compagnons Henk en Johan een businessplan gemaakt voor meer producten. Johan heeft uitgebreide ervaring in de verpakkingsindustrie, te denken aan de Grolsch bierkrat en de Broban (de broodkrat). Het businessplan omvat onder andere circulaire dozen voor het – vaak via luchtvracht – vervoeren van bloemen van kwekers naar de veiling. Inmiddels hebben wij een herbruikbare doos ontwikkeld, die gestapeld kan worden op de door de veiling gebruikte ‘Deense kar’. De doos kan minimaal zeven jaar meegaan. Dit af te zetten tegen de huidige kartonnen doos van $2, die vaak maar 72 uur meegaat. Naast dit geweldige product zijn we op dit moment bezig met de ontwikkeling van recyclebaar bloemenfolie en een recyclebare ULUS-pallet (ultra licht, ultra sterk). Onze partners/aandeelhouders hierbij zijn: Broekhof, Koninklijke Paardekooper, Euro-Rijn, Van Vliet Containers en Crea Print Group.”

Plastic is geen afval

“Wij zijn gericht op permanente innovatie, waarbij in een circulaire economie concreet meetbare resultaten worden behaald. Wij geloven daarbij in een consortium model, waarin wij met door ons geselecteerde “Best of Class” partnerbedrijven op basis van concurrent engineering verpakkingsoplossingen ontwerpen. Onze missie is om ondernemingen ervan te overtuigen dat plastic geen afval is, maar een grondstof. De uitdaging hierbij is om de afvalinzameling bij leveranciers en de detailhandel goed aan te sluiten in onze keten en om meer recyclebare producten te ontwikkelen. Daarnaast is er interesse vanuit andere branches. Wij zijn in contact met onder andere de mode- en de bouwindustrie, waar tevens veel verpakkingsmaterialen in omgaan. Daarnaast vinden wij het belangrijk ervaring op te doen in dit soort branches, zodat wij ook daar producten voor zouden kunnen maken. Bedrijven kunnen vervolgens lid worden van onze Circular Plastic Alliantie.”

Businessclub

Ik vind de Businessclub en leuk en goed initiatief. Wij zijn bij de Businessclub aangesloten, omdat wij lokale initiatieven graag stimuleren. Daarnaast willen wij onze naamsbekendheid en het regionale netwerk van contacten uitbreiden. Wat betreft voetbal vind ik het leuk om ernaar te kijken. Mijn zoons voetballen bij FC Aalsmeer. Zelf ben ik regelmatig te vinden bij FC Volendam, waar Kras business seats heeft. Ik voetbal zelf niet,
maar beoefen sporten als tennis, golf en fietsen.

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Circulair Plastics kijk op de website: www.circular-plastics.com, bel met: 0297- 308300 of mail naar: info@circular-plastics.com.

  

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid