Circular Plastics BV

Circular Plastics-businessclub-fcaalsmeer

Uitgelicht businessClub lid Jaap Buis, van Circular Plastics BV.

Jaap, vertel eens wat over jezelf en Circular Plastics BV:
Ik ben Jaap Buis en woon met mijn gezin in het mooie Aalsmeer. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de bloemen- en plantenindustrie op de veiling en een kort uitstapje in de ICT, ben ik bij Fresco Flowers terecht gekomen. Fresco is een van de marktleiders in de handel en verwerking van o.a. rozen. Bij Fresco kreeg ik de opdracht om op een internationale Kerstbeurs te gaan staan, waarvoor wij een uniek tasje voor bloemen hadden ontworpen. Omdat er voor dit tasje veel belangstelling was, ben ik dit samen met Fresco en recyclingbedrijf Kras uit Volendam gaan doorontwikkelen en zijn wij uiteindelijk tot een product gekomen van een totaal circulair tasje. Nadat er met dit succesvolle product verschillende internationale prijzen zijn gewonnen, heb ik samen met mijn compagnons Henk en Johan een businessplan gemaakt voor meer producten. Johan heeft uitgebreide ervaring in de verpakkingsindustrie, te denken aan de Grolsch bierkrat en de Broban (de broodkrat). Het businessplan omvat onder andere circulaire dozen voor het – vaak via luchtvracht – vervoeren van bloemen van kwekers naar de veiling. Inmiddels hebben wij een herbruikbare doos ontwikkeld, die gestapeld kan worden op de door de veiling gebruikte ‘Deense kar’ en minimaal zeven jaar mee kan gaan. Dit af te zetten tegen de huidige kartonnen doos van $2, die vaak maar 72 uur meegaat. Naast dit geweldige product zijn we op dit moment bezig met de ontwikkeling van recyclebaar bloemenfolie en een recyclebare ULUS-pallet (ultra licht, ultra sterk). Onze partners/aandeelhouders hierbij zijn: Broekhof, Koninklijke Paardekooper, Euro-Rijn, Van Vliet Containers en Crea Print Group.

Wat is jullie onderscheidend vermogen en wat zijn jullie uitdagingen voor de komende periode?
Ons onderscheidend vermogen ligt in de unieke producten die wij in de markt zetten. Onze missie is om ondernemingen ervan te overtuigen dat plastic geen afval meer is, maar een grondstof. Onze uitdaging is om de afvalinzameling bij leveranciers en de detailhandel goed aan te sluiten in onze keten en om meer recyclebare producten te ontwikkelen. Daarnaast is er interesse vanuit andere branches en zijn wij in contact met onder andere de mode- en de bouwindustrie, waar tevens veel verpakkingsmaterialen in omgaan. Wij vinden het belangrijk tevens ervaring op te doen in dit soort branches, zodat wij ook daar producten voor zouden kunnen maken. Bedrijven kunnen lid worden van onze Circular Plastic Alliantie.

Zie voor nadere informatie: www.circular-plastics-alliance.com

De visie van Circulair Plastics:
Onze visie is gericht op permanente innovatie, waarbij in een circulaire economie concreet meetbare resultaten worden behaald. Wij geloven daarbij in een consortium model, waarin wij met door ons geselecteerde “Best of Class” partnerbedrijven op basis van concurrent engineering verpakkingsoplossingen ontwerpen.

Jaap, heb je iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub van FCAalsmeer?  
Ik vind de BusinessClub en leuk en goed initiatief. Wij zijn bij de BusinessClub aangesloten, omdat wij lokale initiatieven graag stimuleren. Daarnaast willen wij onze naamsbekendheid en het regionale netwerk van contacten uitbreiden. Wat betreft voetbal vind ik het leuk om ernaar te kijken. Mijn zoons voetballen bij FC Aalsmeer. Zelf ben ik regelmatig te vinden bij FC Volendam, waar Kras business seats heeft. Ik voetbal zelf niet,
maar beoefen sporten als tennis, golf en fietsen.

Ten slotte: Wat is jullie bedrijfsslogan?
‘Let’s Create a Cleaner world together’

Voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Circulair Plastics BV kijk op de website: www.circular-plastics.com, bel met: 0297- 308300 of mail naar: info@circular-plastics.com

Delen:

Lees ook:

Collage Uzepia

Interview Leontien Zethof – Uzepia

BusinessClub lid uitgelicht: Interview Leontien Zethof – Uzepia   Wie is Leontien en wat doet Uzepia? Leontien vertelt: In mijn arbeidzame leven heb ik bij

Businessclub-fcaalsmeer-sanidump-aalsmeer

Sani-dump Aalsmeer

Sani-dump Aalsmeer, Raymond Weber & Nana AniamRaymond en Nana, vertel eens wat over jullie zelf en Sani-dump Aalsmeer.Raymond; Ik ben opgegroeid in Amsterdam en momenteel

Fit20-businessclub-fcaalsmeer

Fit20 Aalsmeer

Aan het woord: Paul Bos van fit20 AalsmeerPaul, vertel eens wat over je zelf en je bedrijf fit20.Ik ben Paul Bos. Ik heb in Heerenveen

word ook lid