Leliveld Vastgoed

Leliveld-Vastgoed-Businessclub-FC-Aalsmeer

Vandaag aan het woord, Bart & Joost Leliveld van Leliveld Vastgoed BV.

Bart & Joost, vertel eens wat over jullie zelf en het familiebedrijf Leliveld Vastgoed BV.
Joost: de meeste kennen ons waarschijnlijk als de zoons van Jan Leliveld, die in augustus 2017 tot ons grote verdriet is overleden. Jan heeft Leliveld Vastgoed in 2008 opgericht na de verkoop van bloemenexportbedrijf Leliveld Group, met Top Flora International als bekendste dochteronderneming. Voor hem was dit destijds een enorme omslag in handelen, maar ook in denken. Als voorbeeld: Leliveld Group had in de hoogtijdagen rond de 700 medewerkers in loondienst en toen Jan in 2008 in het vastgoed startte, waren er maar drie medewerkers, waaronder hijzelf.

Bart: Tijdens mijn studie Bedrijfswetenschappen aan de VU hielp ik al vaak bij klussen bij ons bedrijf. Toen ik na het behalen van mijn studie aangaf hier ook te willen gaan werken, hebben we in het begin nog best wat discussie gehad. Jan had namelijk liever gezien dat ik eerst in het buitenland was gaan werken om daar ervaring op te doen. Daar had ik echter totaal geen zin in en ben ik uiteindelijk in januari 2010 fulltime bij Leliveld Vastgoed gaan werken, met als eerste taak: opzoeken hoe hoog het minimumloon was en dat werd mijn salaris. Joost vult aan: Hiermee heeft Bart eigenlijk voor mij de weg vrijgemaakt, want na mijn studie Bouwtechnische bedrijfskunde ben ik eveneens in 2014 fulltime bij Leliveld Vastgoed gaan werken. In de loop van de tijd zijn wij samengegroeid van
‘verantwoordelijkheid voor een bepaald project’ met Jan als vraagbaak die over onze schouders meekeek, naar ‘het informeren van Jan’ en hem als sparringpartner gebruiken. Zonder dat wij in de toekomst konden kijken, zijn de keuzes van destijds achteraf gezien maar goed geweest.

Wat is de core business van Leliveld vastgoed en wat is jullie ambitie?
Leliveld Vastgoed is een familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van woningen en bedrijf-onroerend goed. Leliveld heeft qua activiteiten in principe alles rondom het vastgoed in eigenbeheer. Hierbij moet je denken aan de verhuur, technisch beheer, administratief, commercieel beheer, ontwikkelen en beleggen. Op dit moment sturen we de zaak met z’n drieën: onze neef Hein doet de financiën, Joost het technisch beheer en Bart de commercie. Grote beslissingen nemen we echter gezamenlijk. Wat betreft ontwikkeling moet je denken aan de aankoop van een pand en de transformatie met alles wat daarbij komt kijken. De transformatie kan bijvoorbeeld zijn dat het pand een nieuwe functie krijgt, zoals wij van een woonhuis op de Oosteinderweg 287 ons kantoor hebben gemaakt, met daarbij recreatieve voorzieningen als een jachthaven en horecagelegenheid. Wij werken voornamelijk regionaal in een straal van circa een half uur rondom Aalsmeer en hebben op dit moment rond de 300 verhuurbare eenheden in beheer.

Bart en Joost wat is het onderscheidende vermogen en wat is jullie ambitie op termijn?
Wij onderscheiden ons doordat wij in principe alles in eigen beheer hebben, dus na oplevering van een project blijven wij met huurders in contact. Wij staan voor persoonlijke aandacht, professionaliteit, flexibiliteit, bereikbaarheid, toegankelijkheid en service. Onze kernkwaliteiten zijn: daadkrachtig, flexibel en toegankelijkheid. Structureel hebben we gemiddeld drie projecten lopen.

Onze ambitie is groei, met behoud van het goede!

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?
Wij willen door ons lidmaatschap FC Aalsmeer supporten en als Aalsmeerse ondernemer lokale initiatieven steunen. Het lidmaatschap van de BusinessClub past hier goed bij.

Hebben jullie iets met voetbal?
Jazeker, wij zijn allebei gek op voetbal en hebben allebei bij FC Aalsmeer gespeeld, waar Joost nog steeds speelt. Jan heeft overigens in 2015 het clublied van FC Aalsmeer geschreven. Op Eredivisie-niveau hebben wij business seats in de Rotterdamse Kuip.

Tot slot, wat is jullie bedrijf slogan en wat willen jullie de lezers van dit artikel meegeven?
We hebben geen echte slogan, maar wel een visie op het leven. Het gaat erom dat je dingen doet, waar later iets kan uitkomen waarvan je het bestaan nu nog niet weet. Hierbij kun je denken aan de wijze Pippi Langkous uitspraak uit de jaren “60: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan’. Daarnaast is ons levensmotto: ‘Kies je voor je gelijk of kies je voor je geluk’.

Voor nadere informatie over de dienstverlening van Leliveld Vastgoed BV kijk op de website: www.leliveld-vastgoed.nl, mail naar: info@leliveld-vastgoed.nl of bel met: 0297 764 664

Delen:

Lees ook:

word ook lid