Fit20 Aalsmeer

Fit20-businessclub-fcaalsmeer

Aan het woord: Paul Bos van fit20 Aalsmeer

Paul, vertel eens wat over je zelf en je bedrijf fit20.
Ik ben Paul Bos. Ik heb in Heerenveen de opleiding Sport en Beweging gedaan. Ik heb o.a. op Curaçao en in Frankrijk gewerkt en ben uiteindelijk in de IT bij Zwitserleven terechtgekomen, waar ik in verband met reorganisatie later weer ben vertrokken. In de tijd dat ik mij aan het oriënteren was op een nieuwe job kwam ik via internet dit franchiseconcept tegen en was eigenlijk gelijk geïnteresseerd. Op uitnodiging van de franchisegever ben ik op het hoofdkantoor van fit20 in Hattem gaan praten. Tijdens dit intakegesprek werd ik gelijk nog enthousiaster dan ik al was. Tijdens het gesprek hoorde ik, dat ik al relatief snel kon starten. Omdat dit mij een beetje overrompelde hebben we toen afgesproken, dat ik zou kunnen stoppen als het mij niet zou bevallen. Uiteindelijk heb ik de fit20 Academy gevolgd en heb van mijn carrièreswitch geen spijt gehad!

Hoe werkt fit20 precies?
Ik heb een bedrijfspand in de Turfstekerstraat 43-C, pal achter de Gamma in Aalsmeer, waar alle trainingsapparaten staan. Mensen komen bij mij op afspraak, gelijkend als een afspraak bij de fysio. De basis is gericht op spiertraining. De high-intensity training is bedoeld om door te gaan met
trainen, voorbij het punt waar de meeste mensen denken dat ze het maximale hebben gegeven. Mensen die trainen zonder personal trainer stoppen vaak al voor dit punt, waardoor er geen optimale spierstimulans plaatsvindt. Na de training hebben de spieren vijf a zeven dagen nodig om te herstellen en zou er weer een nieuwe training moeten plaatsvinden om vooruitgang te boeken. Ik help maximaal twee personen tegelijkertijd met training en coaching. Hierbij wordt er ook gelet op houding en ademhaling, omdat mensen dit tijdens de training zelf niet altijd in de gaten houden. Daarnaast moeten mensen zich ervan bewust zijn, dat je vanaf je dertigste levensjaar al anderhalf tot twee procent spierkracht per jaar verliest. Als je dit niet bijhoudt, zwakt het lichaam af. Onze spieren hebben echt een prikkel nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Als je de juiste training volgt, kost dit eigenlijk niet meer dan 20 minuten per week.

Paul wie komen er zoal bij jou?
Ik krijg mensen over de vloer van zeg maar 17 jaar tot dik in de 80. Bijvoorbeeld stelletjes, maar ook medewerkers van bedrijven die tussen hun werk door op afspraak langskomen of waar ik op afspraak op locatie langs ga. Het gaat vaak om werknemers met zittende beroepen, waar de werkgever de kosten betaald in de vorm van verzuimpreventie. Gezien het portfolio van o.a. de BusinessClub leden zie ik genoeg mogelijkheden voor onze diensten. Ons succes ligt in het feit dat wij dus alleen werken op afspraak. Die afspraak staat dan gepland en als iemand niet komt opdagen, dan bel ik deze persoon op. Dit zorgt voor een extra stimulans.

Heb je iets met voetbal en waarom ben je lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer?
Ik heb zeker iets met voetbal. Ik heb vroeger gekeept bij DVVA en ook een keer een blauwe maandag bij Aalsmeer. Ik ben lid geworden van de BusinessClub, allereerst omdat ik de doelstelling van de BC onderschrijf, maar ook in het kader van MVO betrokken wil zijn bij sport en welbevinden van de Aalsmeerse gemeenschap. Daarnaast zie ik met mijn bedrijf fit20 uitgelezen kansen voor bedrijven van de BusinessClub en hun medewerkers om op een laagdrempelige manier structureel met hun
gezondheid bezig te zijn.

Ten slotte. Paul, wat zou je de lezers van dit artikel willen meegeven?
Denk aan je gezondheid – fitheid. Dit kan op een andere manier dan je denkt. Ons motto en slogan is dan ook: Fit in 20 minuten per week!

Voor meer informatie kijk op de website: www.fit20aalsmeer.nl
Mail naar: aalsmeer@fit20.nl of bel met Paul Bos van fit20 Aalsmeer: +31 6 55966009

Delen:

Lees ook:

Collage Uzepia

Interview Leontien Zethof – Uzepia

BusinessClub lid uitgelicht: Interview Leontien Zethof – Uzepia   Wie is Leontien en wat doet Uzepia? Leontien vertelt: In mijn arbeidzame leven heb ik bij

Circular Plastics-businessclub-fcaalsmeer

Circular Plastics BV

Uitgelicht businessClub lid Jaap Buis, van Circular Plastics BV. Jaap, vertel eens wat over jezelf en Circular Plastics BV:Ik ben Jaap Buis en woon met mijn

Businessclub-fcaalsmeer-sanidump-aalsmeer

Sani-dump Aalsmeer

Sani-dump Aalsmeer, Raymond Weber & Nana AniamRaymond en Nana, vertel eens wat over jullie zelf en Sani-dump Aalsmeer.Raymond; Ik ben opgegroeid in Amsterdam en momenteel

word ook lid