PACA – Paramedisch Advies Centrum Aalsmeer

Paca Aalsmeer-Businessclub-fcaalsmeer

BusinessClub lid Rene Vreken van Paramedisch Advies Centrum Aalsmeer (PACA)

René, vertel eens wat over jezelf en over PACA.
Ik ben één van de drie directeuren binnen Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA) en Fysiotherapie Dekker (Amstelveen). PACA bestaat inmiddels 40 jaar en is bij de meeste Aalsmeerders wel bekend als fysiotherapiepraktijk, maar wij zijn meer dan dat. Ik ben in 1989 bij PACA begonnen als waarnemer in de praktijk en later in vaste dienst en sinds 2007 als lid van de directie. Op dit moment hebben wij circa 60 medewerkers in dienst, waarvan er 37 in Aalsmeer werkzaam zijn. Ik ben zelf een geboren en getogen Aalsmeerder en heb mijn jeugd in en om Aalsmeer doorgebracht. Eigenlijk wilde ik architect worden, maar toen ik op mijn 17 e met fysiotherapie in aanraking kwam, omdat ik op dat moment zelf geblesseerd was, ben ik voor het mooie beroep van fysiotherapeut enthousiast geraakt. Ons werk is zeer afwisselend en je bent uiteraard altijd met mensen en hun welbevinden bezig. Fysiotherapie is een vak wat continue in beweging is en bij- en nascholing vraagt. In het vakgebied heb ik diverse studies en specialisaties gevolgd zoals: manueel therapie, sportfysiotherapie en arbeid gerelateerde fysiotherapie.

Waarin onderscheidt PACA zich en wat zijn jullie uitdagingen de komende jaren?    
PACA wil een regionaal expertisecentrum zijn waar mensen met hun vragen over gezondheid terecht kunnen en heeft een breed aanbod van kwaliteitszorg op (para)medisch terrein om mensen te helpen. Wij willen ons als praktijk onderscheiden door onze kennis en behandelmogelijkheden op het gebied van vraagstukken die de mens bezighoudt. Dit kan op verschillende gebieden zijn. De dienstverlening van PACA heeft 3 onderdelen:

  1. Fysiotherapie en al zijn verbijzonderingen voor algemene en sport gerelateerde aandoeningen waarbij we de mensen helpen hun dagelijkse activiteiten weer zonder klachten te kunnen uitvoeren
  2. Arbeid & Gezondheid waarbij we ondernemers en hun personeel ondersteunen om gezond te kunnen blijven werken en de risico’s op uitval te beperken. Dit doen wij onder andere door, werkplekonderzoeken en PMO (Preventief Medisch Onderzoek), maar ook als klankbord voor werkgevers bij vraagstukken over preventie van verzuim.
  3. Sport Medisch Advies waarbij we recreatie- en topsporters ondersteunen door o.a. consulten door een van onze sportartsen, sportkeuringen en sport specifieke behandeling/revalidatie. Bij dit laatste is het leuk om te vertellen, dat wij al jarenlang FC Aalsmeer als voetbalclub begeleiden, maar ook de professionele schaatsploeg van Jumbo Visma en andere regionale sporters en sportclubs.

Bij PACA staat de patiënt centraal en wij willen deze patiënt de passende en beste zorg geven om zijn of haar probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zo vertalen we opgedane ervaringen en kennis in de topsport naar de dagelijkse praktijk om zo de beste zorg aan de patiënt te kunnen geven. Een andere uitdaging ligt bij de innovatie binnen ons vak. Ondanks dat ik voor de toekomst, zo gauw nog niet zie dat dit mensenwerk echt veel zal veranderen, zal eHealth binnen ons beroep steeds meer worden ingevoerd. Een voorbeeld hiervan zijn online video’s die wij voor onze patiënten tijdens de corona crisis hebben gemaakt, toen noodgedwongen onze praktijk gesloten was. Ook hebben we toen veel gebruik gemaakt van videoconsulten wat door de mensen als zeer positief is ervaren.

René waarom is PACA lid geworden van de BusinessClub en heb je iets met voetbal?
Wij zijn lid geworden van de BusinessClub, ten eerste omdat ik als Aalsmeerder heel veel connecties en ondernemers contacten heb in Aalsmeer en wil als ondernemer ook de lokale maatschappelijke doelen steunen. Wij begeleiden zoals al aangegeven, al jaren FC Aalsmeer vanuit ons vakgebied en ik zie zelf nog vele mogelijkheden om door middel van onze expertise andere regionale ondernemers te ondersteunen bij hun bedrijf met vraagstukken op het gebied van gezondheid.

Wat betreft voetbal, daar heb ik zeker iets mee! Zelf heb ik jarenlang bij VV Aalsmeer gevoetbald,
waaronder in het eerste elftal. Mijn club op eredivisie niveau is Feyenoord. Die club zit in mn hart. De sfeer in de Kuip en de passie voor de club vanuit het legioen is uniek in Nederland. Als ik in de Kuip kom bezorgd mijn dat elke keer weer kippenvel. Heerlijk!!

Tot slot, wat zouden je de leden van de BC willen nog willen meegeven?
Dat bewegen vanuit gezondheidsperspectief heel belangrijk is en een positief effect heeft op ons als mens. Zo is het volgens mij ook met ondernemen. Blijf bewegen binnen het werkveld waarin je werkzaam bent en ook dat is goed en gezond maar dan voor je business.

Voor meer informatie over PACA, kijk op de website: www.paca.nu, mail naar: info@paca.nu, of bel met de hoofdvestiging in de Lakenblekerstraat 2 in Aalsmeer: 0297-230960


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid