Hortus Supplies International B.V.

Businessclub-fcaalsmeer-Logo van verkoper Hortus Supplies International B.V.HSI-

Vandaag, BC lid Richard Heemskerk van Hortus Supplies International. 

Richard, vertel eens wat over jezelf en jullie bedrijf: 
Ik ben Richard Heemskerk, Aalsmeerder in hart en nieren en kom uit een echte kwekers familie. Na mijn middelbare tuinbouwschool, heb ik diverse vakgerichte studies en cursussen doorlopen en heb in 1996 de eerste rozenvermeerdering door middel van stenten in Afrika/ Kenia opgezet. In 1997 heb ik dit ook voor Stokman Rozen mogen opzetten waar ik al die tijd werkzaam voor was en heb tot op de dag van vandaag nog steeds warme contacten in Afrika en reis nog regelmatig naar dit continent toe.
In 2005 ben ik samen met mijn compagnons Nico van der Spek en Willem Bakker Hortus Supplies International begonnen. Nico is nog steeds mijn compagnon en Willem is helaas een aantal jaren veel te vroeg overleden. Binnen ons bedrijf ben ik Managing Director, dus vallen de meeste aandachtsgebieden zoals HR en financiën onder mijn verantwoordelijkheid. Nico heeft de aandachtsterreinen, verkoop en ‘key account’. Hij is dan ook bijna een ‘wandelende encyclopedie’ en heeft een enorme schat aan productkennis. Op dit moment hebben wij circa 29 medewerkers, inclusief de directie in dienst en werken middels een managementstructuur, die dagelijks aan het begin van de werkdag overlegd.

Waarin onderscheidt Hortus Supplies International zich?
Wij zijn een toeleverancier voor kwekers van bloemen, groenten en potplanten in kwekers benodigdheden en hebben klanten over de hele wereld. Onze business is met name export. Wat betreft onze producten moet je denken aan bijvoorbeeld: kunstmest, grond, gronddoek, irrigatiesystemen, protectie middelen, maar ook bijvoorbeeld generatoren, lampen etc etc. De meeste producten van ons worden verscheept in zeecontainers, hiervoor doen wij zelf de douane afhandeling. Sommige van onze klanten worden echter rechtstreeks vanaf de fabrikant bevoorraad,
die producten komen niet eerst naar Nederland. Inmiddels hebben wij circa 5000 artikelen in ons bestand en hanteren ook eigen labels bij meststoffen en micro-elementen.

Wat is jullie onderscheidend vermogen en wat zijn jullie uitdagingen voor de komende jaren? 
Ons onderscheidende vermogen is, de enorme vakkennis op ons terrein en de persoonlijke aandacht die Hortus Supplies International voor haar klanten heeft. Je moet beseffen dat al onze klanten tot nu toe, via de mond op mondreclame bij ons gekomen zijn!  In dat laatste zit dan ook gelijk een van onze uitdagingen. Ten tijde van de corona crisis werden wij ons ervan bewust, dat naast de zg. Mond op mondreclame marketing van ons bedrijf van levensbelang is. Vanaf 2020 zetten wij hier dan ook vol op in, o.a. met de introductie van een nieuw en voor de klant herkenbaarder logo. Onze tweede uitdaging zit intern, middels de ingebruikname van één applicatie voor ons primaire proces verkoop en financiën. Ook daarvoor is de corona crisis hefboom geweest en hebben wij de tijd die noodzakelijkerwijs vrijkwam benut om onze bedrijfsvoering goed door te lichten. Mijn persoonlijke uitdaging ligt in het feit, om efficiënter te gaan reizen naar klanten en combinatie bezoeken, in plaats van een weekje hier en daar, af te leggen. Dit betekent wel dat ik in de toekomst wat langer van huis zal zijn. Uiteraard heb ik dit in onderling overleg met het thuisfront besloten. Onze ambitie voor de komende jaren, blijft net als nu het geval is: betrouwbaarheid, dus nakomen wat we zeggen, de kwaliteit van onze producten en leveren tegen een scherpe prijs. Daarnaast geloof ik er heilig in, dat er in de toekomst geen chemie meer nodig zal bij de teelt en daar
levert Hortus Supplies zelf ook middels innovatie een belangrijke bijdrage in.

Heb je iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?  
Ik heb zeker iets met voetbal en heb zelf jarenlang bij RKAV gevoetbald. Graag kijk ik dan ook naar een mooie pot. Wij zijn lid geworden van de BusinessClub, ten eerste omdat we middels ons lidmaatschap indirect de gemeenschap van Aalsmeer/ FC Aalsmeer steunen. Daarnaast kunnen wij middels ons lidmaatschap in contact komen met andere (regionale) ondernemers en wellicht van hen leren. Wij beseffen ons terdege dat wij eigenlijk de afgelopen jaren te veel met onszelf zijn bezig geweest.

Ten slotte Richard, wat is typerend voor jou en jullie bedrijf? 
Mijn motto en tevens het motto van Hortus Supplies International is: ‘Behandel de klant zoals je zelf behandeld wilt worden’!

Voor nadere informatie over Hortus Supplies International: www.hsibv.com, export@hsibv.com Tel: 0297 525288


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid