Young Capital Hoofddorp

Businessclub-fcaalsmeer-youngcapital-hoofddorp

YoungCapital Hoofddorp BV, Claire Valkenaars en Tess van Asperen.

Vertel eens wat over jullie zelf en YoungCapital (YC):

Ik ben Claire Valkenaars, vestigingsmanager van YC Hoofddorp. Ik ben bij YC begonnen als recruiter en vervolgens doorgegroeid naar mijn huidige functie. Wij zijn een klein team en bedienen de Midden Kleinbedrijf (MKB) klanten van YC uit Hoofddorp en omstreken, waar Aalsmeer ook onder valt. Ik krijg energie van samenwerken met bestaande en nieuwe bedrijven door samen op te trekken en te kijken hoe wij elkaar kunnen versterken.  Ons doel is om gemotiveerde jongeren te koppelen aan bedrijven. Na ons eerst goed in deze jongeren verdiept te hebben, als wij geloven in de kracht en motivatie van de kandidaat, ook al heeft deze wellicht op dat moment niet de juiste papieren, nemen wij soms met “nee” van een werkgever geen genoegen en gaan wij het gesprek met ze aan. Uiteraard is dit altijd in samenspraak tussen een werkgever en ons. In de meeste gevallen weten wij de werkgever toch te overtuigen om met een kandidaat te starten en achteraf blijkt dat de werkgever uitermate tevreden is over de kandidaat en dat de kandidaat op zijn plek zit, is mijn missie geslaagd!

Tess vult aan; ik ben gestart als recruiter en nu accountmanager van de vestiging van YC in Hoofddorp. Net als Claire heb ik geen specifieke vooropleiding op het HR-vlak gedaan, maar hierin wel mijn passie gevonden. Zo ben ik er ook achter gekomen dat mijn persoonlijke kracht en affiniteit bij sales en commercie ligt, wat ik overigens nooit van mezelf had verwacht. Wij ondersteunen werkgevers, hebben een enorme kennis van arbeidsmarkt en gaan uitdagingen beslist niet uit de weg. Ik ben creatief, vind het leuk om ‘out of the box’ te denken en elke klant anders te bedienen. Immers iedere klant is uniek en vraagt een andere aanpak.

Waarin onderscheiden jullie je en wat zijn de uitdagingen en ambities van YoungCapital voor de komende jaren?
Onze marketing is gericht op het aantrekken van jongeren. YoungCapital onderscheidt zich van andere bureaus, omdat wij ons specialiseren in de doelgroep jongeren, starters en young professionals. Dit kan van bijbaan, je eerste reguliere baan of een vervolgstap in je loopbaan zijn. Wij begeleiden de kandidaten vanaf de sollicitatie maar ook ‘soft skills on the job’. ‘Soft skills’ vertellen hoe de medewerker met anderen en uiteindelijk ook met het werk omgaat. Werkgevers voeren elke dag strijd om de meest aantrekkelijke talenten binnen te halen en te behouden. Belangrijk is, dat wij goed kunnen begrijpen wat de ‘core business’, het onderscheidende vermogen, de uitdagingen, waar zij voor staan en wie de drijvende kracht achter het bedrijf is. Diversiteit binnen bedrijven is onontbeerlijk bij het voortbestaan van ondernemingen. Het wordt door organisaties nog wel eens onderschat dat zij ook young professionals nodig hebben, waaraan de kennis van een onderneming wordt overgedragen. YC is ervan overtuigd dat de dynamiek tussen jong en oud noodzakelijk is voor innovatie en groei. YC begeleidt kandidaten d.m.v. loopbaan coaching, online cursussen, talentmanagement en de YC Academy. Zelf spreken wij de geplaatste kandidaten gemiddeld om de week en coachen wij hen waar nodig. Dit hangt uiteraard af van de behoefte van de kandidaat.

Wat is jullie visie voor de komende vijf jaar?

Onze visie is om met jongeren hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Hoe? Door het constant investeren in online vindbaarheid, data driven marketing en slimme IT-tools om efficiënter te werken en zo de doelgroep te bereiken.  De oprichters van YC, Bram Bosveld, Hugo de Koning en Rogier Thewessen, ontdekten tijdens hun studie bij het zoeken naar een bijbaan dat er maar weinig uitzendbureaus specifiek op de jongere doelgroep gericht waren. Daarbij waren er weinig uitzendbureaus die internet en IT goed benutten, waar de huidige generatie mee is opgegroeid. Zij hebben bij de oprichting van YC de stap naar online gemaakt. YC is een echt groeibedrijf waarbij de winst constant wordt geïnvesteerd om nog beter, slimmer en sneller te kunnen werken, zeker op het gebied van IT. Wij zijn nu bijvoorbeeld bezig met een soort selfservice platform,  waar de werkgever zelf de kandidaten uit kan kiezen. De werkgever zet zelf de vacature op het platform en kandidaten schrijven zich daaropin. Vanuit de beschikbare data, die o.a. gevoed wordt door dit nieuwe platform en online testen, kan voor een werkgever een goede voorselectie gemaakt worden. Dit scheelt tijd, geld en zorgt voor een optimale match.

Waarom is YC lid geworden van de BusinessClub en hebben jullie iets met voetbal?
Wij zijn lid geworden omdat wij meer zichtbaarheid willen hebben in Aalsmeer, voor zowel jongeren als bedrijven. Wij zagen dat de BusinessClub evenementen organiseerde waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over de arbeidsmarkt. Daar kunnen wij natuurlijk alles over vertellen, omdat wij ons inzetten voor de nieuwe generatie en de jongeren willen binden aan bedrijven. Onze fysieke aanwezigheid is daarbij essentieel. De BC heeft een zeer interessant en uiteenlopend netwerk en tenslotte dragen wij de jeugd van FC Aalsmeer, die ook tot onze doelgroep behoort, een warm hart toe.

Wat betreft voetbal, hebben wijzelf geen echte binding mee, maar weten dat de oprichters van YC echte Ajacieden zijn.

Tot slot, wat zouden jullie de leden van de BC willen nog willen meegeven?
Claire; ‘groeien kan alleen door samenwerking en door van elkaar te leren. Onze bedrijf slogan is dan ook: ‘We give work’. Tess vult aan: Mijn persoonlijke slogan is: ‘Ontdek wat je leuk vindt, dan groei je sneller!’ Deze boodschap geef ik altijd aan mijn kandidaten mee.

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met YoungCapital Hoofddorp. Tel: 020-6531544, mail naar: info@youngcapital.nl of kijk op de website: www.youngcapital.nl

Delen:

Lees ook:

word ook lid