Marinus Blok

Marinus-blok-businessclub-fcaalsmeer

Privé deelnemer BusinessClub FC Aalsmeer, Marinus Blok uit Alphen aan de Rijn.

Marinus, vertel eens wat van jezelf.
Ik ben Maurice Blok geboren in Woerden en luister tevens naar de naam Marinus, zoals men mij meestal noemt. Sinds 1970 woon ik in Alphen aan de Rijn en ben gepensioneerd. Zakelijk liggen mijn ‘roots’ in de financiële sector waar ik jarenlang in heb gewerkt. Mijn vooropleiding was echter in de techniek. Ik ben mijn loopbaan begonnen bij Air Products en na wat omzwervingen bij de NMB-bank terecht gekomen. Na de NMB-bank ben ik voor ING in Amstelveen gaan werken, daar heb ik de 25 jaar volgemaakt. Bij ING heb ik o.a. de functies van Controller bekleed en later de functie van Hoofd Hypotheek en Assurantien. Voor deze zwaarwegende en verantwoordelijke functies heb ik via de werkgever diverse studies gevolgd, waaronder de studie assurantien, waarvan ik het diploma bezit. In 1995 ben ik voor mijzelf begonnen met een adviesbureau voor hypotheken in mijn woonplaats Alphen aan de Rijn. Dat heb ik tot aan mijn pensionering gedaan. Omdat ik beslist niet stil kan zitten, ben ik op dit moment nog beperkt actief in de vastgoedmarkt. Daarnaast ben ik ‘fulltime’ levensgenieter ��

Heb je iets met voetbal en waarom ben je lid geworden van de BusinessClub?
Ik heb zeker iets met voetbal en dat ik ook de reden waarom ik bij de BusinessClub van FC Aalsmeer terecht ben gekomen. Ik heb zelf op hoog niveau gevoetbald en kom uit een echte voetballers familie. Geloof het of niet, bij ons voetbalde iedereen. De club waar ik de laatste jaren heb gevoetbald was Sportlust in Woerden, met deze club voel ik mij nog steeds erg verbonden en kom er nog regelmatig over de vloer. In de tijd dat ik bij Sportlust speelde kwam ik in contact met FC Aalsmeer en leerde Jan Koster kennen. Dat moet rond 1988 zijn geweest. Ondanks dat wij in het veld vaak concurrenten waren, was er onderling respect en hadden wij een gemeenschappelijke passie. Attractief voetbal! In de jaren zijn wij contact blijven houden en toen Jan Koster mij vertelde dat hij samen met een andere initiatiefnemers de BusinessClub bij FC Aalsmeer had opgericht, was ik gelijk geïnteresseerd. Menige keer ben ik in de afgelopen paar jaar na de oprichting dan ook langs geweest bij een zaterdag 1 thuiswedstrijd en heb aan de stamtafel van de BusinessClub gestaan. Omdat ik de BusinessClub een machtig mooi initiatief vindt en FC Aalsmeer een warm hart toedraag en als geen ander weet dat bijvoorbeeld jeugd met potentie gedegen trainers verdienen, omdat ze anders naar de ‘concurrent’ lopen, heb ik mij laten verleiden om zelf ook lid van de BusinessClub te worden. Ik ben van mening, dat als je ergens achterstaat, je dan ook je bijdrage moet leveren. Op eredivisie niveau is Feyenoord mijn club. Bij Feyenoord heeft mijn zoon nog in de D-selectie gevoetbald.

Marinus, leuk om te horen hoe jij als privépersoon je bijdrage levert aan de BusinessClub. Heb je nog een markante uitspraak, die bij je past?
Ik zeg altijd maar doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid