JS Laadtechniek Amstelveen

Businessclub-fc-aalsmeer-jslaadtechniek-amstelveen

Uitgelicht: JS Laadtechniek Amstelveen. Directeur John vd Spek & bedrijfsleider Eric Kuintjes.

John, vertel eens wat over jezelf het bedrijf en de uitdaging waar jullie voor staan.
Ik ben eigenaar/ directeur van JS-laadtechniek en woon samen met mijn gezin in Monster. De J&S van ons logo staat voor, John & Suzan. Suzan is mijn vrouw. Na de studie hydrauliek ben in militaire dienst gegaan waar ik gedurende mijn dienstplicht ook les in dat vak heb gegeven. In 1989 ben ik na een aantal jaren in loondienst gewerkt te hebben, voor mijzelf begonnen als eenmanszaak met een auto en aanhanger voor het onderhoud van hydraulische laadkleppen. Ik deed lokale service in de omgeving van mijn woonplaats en reisde met mijn gereedschap en materialen naar de klanten toe. Inmiddels bestaat JS-laadtechniek uit 5 vestigingen waarmee wij de hele randstad afdekken en hebben ruim 30 medewerkers in loondienst. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Maasdijk. Nevenvestigingen hebben wij in: Boskoop, Barendrecht, Amstelveen – Aalsmeer en in Veghel. Deze laatste vestiging is in 2020 opgestart. Naast Nederland hebben wij nog een vestiging in Canada. De keuze voor de locaties in Nederland, ligt in het feit dat wij een ‘heilige afstand’ tot onze klanten van circa een half uur hanteren. Op onze vestigingen werken wij altijd met een lokale bedrijfsleiding en medewerkers. Eric vult aan; Ik ben Eric Kuintjes, voor de regio Aalsmeer de lokale bedrijfsleider. Ik ben een geboren en getogen Aalsmeerder, heb een groot regionaal netwerk en heb jarenlang voor regionale bedrijven, waaronder in het carrosserie vak gewerkt. Vanaf de opening van het filiaal Amstelveen-Aalsmeer in 2012, ben ik werkzaam bij JS Laadtechniek. Eerst als monteur en later doorgegroeid naar mijn huidige functie van bedrijfsleider. Door mijn kennis van de ‘markt’ en omdat ik goed met chauffeurs kan omgaan een ideale match voor ons mooie bedrijf.

Wat doet JS Laadtechniek precies?
De core business van JS Laadtechniek is service, onderhoud, keuringen, montage en zelfs het verhuren van laadkleppen van vrachtauto’s. Een laadklep is een los onderdeel van een vrachtauto en is volgens de ARBO wet een arbeidsmiddel. Dit overigens ‘zeer gevaarlijke’ arbeidsmiddel, moet veilig voor de chauffeur en haar omgeving zijn en daar hoort structureel onderhoud bij. De bediening van het arbeidsmiddel valt onder de verantwoordelijkheid van de chauffeur en rijscholen voor het groot rijbewijs geven tegenwoordig bediening instructielessen. Het onderhoud van de laadklep is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Als het arbeidsmiddel niet wordt onderhouden, kan dit grote gevolgen voor de chauffeur en haar omgeving hebben, met zelf kans op dodelijk letsel. De chauffeur is zelf verantwoordelijk dat de laadklep niet wordt overladen met het toegestane gewicht. Landelijk worden er per jaar 17.000 LPK-keuringen verricht, hiervan voert JS er met haar 5 vestigingen ongeveer 2000 uit.
John geeft aan: Iedere keuring verloopt volgens een vast schema, waar wij in het verleden als ter zakekundige zelf invloed op hebben gehad en de hoofdmoot van onze klanten bestaat op dit moment uit distributiecentra.

John, wat zijn jullie ambities voor de komende jaren?     
Onze ambitie is gezond te blijven, zowel zakelijk als privé en groei. Uiteraard wel met behoud van onze persoonlijke aandacht en kwaliteit.

Heb je iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?
John: zelf heb ik meer met atletiek, waar ik ook bij een regionale vereniging bestuurslid ben. Mij vind je dan ook alleen in stadions bij concerten ��. Eric vult aan. Ik heb zeker wat met voetbal en heb zelf bij VVA en RKAV gevoetbald en ben uiteindelijk gestopt i.v.m. een blessure. Op eredivisieniveau is Ajax mijn club!

Ten slotte John en Eric, wat is typerend voor jullie bedrijf? 
Kwaliteit, goede service en lokale betrokkenheid en medewerkers, daar staan wij voor. Onze slogan is: Sterk in elk Merk! Bij JS staat de koffie altijd klaar voor vrijblijvend advies voor gebruikte, nieuwe kleppen en
onderhoud.

Voor nadere informatie over JS Laadtechniek:
www.jslaadtechniek.nl, aalsmeer@jslaadtechniek.nl
Tel: 0297-74 52 00 (24 uur per dag bereikbaar)


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid