Groupcard; Al meer dan 10 jaar de verbindende factor

John Keunen

John is geboren en getogen in Hout-Blerick (Venlo). In 1991 is hij verhuisd en sindsdien woont hij in Aalsmeer. John begon zijn bedrijf Groupcard, omdat hij veel waarde hecht aan de lokale samenleving. John: “Het begon met loyaliteitssystemen, waarbij punten worden gespaard voor verenigingen. Zo konden lokale partijen via cadeau- en loyaliteitskaarten aan elkaar worden verbonden en werden de verenigingen voorzien van extra inkomsten.

Groupcard in lokale gemeenschap

Bij Groupcard geloven wij in de kracht van de lokale gemeenschap, het zit in ons DNA. Daar wat jij thuis noemt, het pleintje waar je vroeger zelf speelde of de sportclub waar je al zo vaak ”nou, nog eentje dan” tegen je vrienden zei. Wij als Groupcard B.V. zijn dan ook al meer dan tien jaar de verbindende factor die overheidsinstanties, ondernemers en de lokale samenleving bij elkaar brengt. Een voorbeeld van een loyaliteitsprogramma, waar middels een pas van ons met een sportclub en een winkelier afspraken zijn gemaakt; door bij deze winkelier te kopen, wordt automatisch gespaard voor de club. De winkelier draagt een percentage af aan de club. Een ander voorbeeld is onze mantelzorgpas. De mantelzorgpas is een opwaardeerpas waarmee de mantelzorger bij diverse lokale winkels en voorzieningen kan betalen. De gemeente zet voor elke 12 maanden een tegoed op de pas. De hoogte van dit tegoed verschilt per gemeente. Wij zorgen ervoor dat de mantelzorger met dit tegoed in de buurt terecht kan bij tientallen speciaal gekozen partners. Via de mantelzorgpas bieden deze partners speciale acties aan de mantelzorger. Het stelt hen zo in staat om invulling te geven aan hun MVO-doelstellingen en als bonus doet de mantelzorger langer met het tegoed. Met de techniek van de pas en ook het gebruik van nieuwe media hebben wij in de loop van de jaren verbeterslagen gemaakt. Sommige passen werken inmiddels ook digitaal via een app.”

Maatwerk

Groupcard levert maatwerk en ontzorgt hiermee tegelijkertijd de opdrachtgever. “Wij zijn niet afhankelijk van derden, omdat wij zelf alle kennis m.b.t. het account, de marketing en de techniek achter de pas onder één dak hebben. Onze ideeën gaan verder dan de genoemde passen. Zo zijn wij op dit moment bezig met de ontwikkeling van een lokale cadeaukaart. Dit moet het tegenwicht zijn van de reguliere cadeaubonnen waarmee je ook op internet bestellingen kan plaatsen. Hiermee borgen wij automatisch de besteding in de eigen regio.” Toch heeft Groupcard ook uitdagingen. Zo is het o.a. belangrijk dat de veiligheid van de pas wordt geborgd en dat de AVG-wetgeving in acht wordt genomen. Daarnaast geeft John aan dat hij het een uitdaging vindt om de kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan intern geborgd te krijgen.

Aalsmeerse gemeenschap

De betrokkenheid in de lokale gemeenschap vertaalt zich ook naar Businessclub FC Aalsmeer. “Wij zijn lid geworden, omdat wij zo ons netwerk regionaal kunnen uitbreiden en te maken krijgen met verschillende branches. Hier kunnen voor ons kansen liggen. Daarnaast ben ik zelf voetballiefhebber. Hierdoor liggen er nog mooie kansen voor ons in de gemeente Aalsmeer.”

 

Contactgegevens

Groupcard B.V.
Witteweg 4a
1431 GZ, Aalsmeer
T: 088 – 5387088
W: www.groupcard.nl
E: info@groupcard.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid