Restaurant de Oude Veiling

Businessclub-fc-aalsmeer-restaurant-de-oude-veiling

Vandaag, BC lid Moniek Takes van Restaurant de Oude Veiling, Marktstraat 19 in Aalsmeer.
Moniek, vertel eens wat over jezelf en jullie restaurant:

Ik ben Moniek Takes een ras Aalsmeerse, ik ben positief ingesteld en bijna altijd vrolijk.

Eerlijkheid is een karaktereigenschap die echt bij mij past. Dit geldt niet alleen voor mijzelf, maar eerlijkheid verwacht ook van anderen. Na mijn middelbare school heb ik mij ingeschreven voor de visagiste opleiding. Aan die opleiding ben ik echter nooit begonnen, want horeca trok mij bij nader inzien toch veel meer. Van jongs af aan heb ik namelijk altijd geholpen bij recepties, hapjes maken enz. bij Biemond Aalsmeer, toen zij nog in het oude dorp waren gehuisvest. In plaats van de visagiste opleiding, ben ik naar de Middelbare Hotelschool gegaan, waar ik o.a. een leer – werktraject heb gevolgd bij restaurant de Veranda in Amsterdam. Na deze opleiding heb ik achtereenvolgens, bij Restaurant Dragt, het Hampshire hotel in Mijdrecht en vanaf de opening bij het Westeinderpaviljoen gewerkt. Met name bij het Westeinder Paviljoen heb ik echt een hele ‘gave’ tijd gehad en veel geleerd. Ik heb in die tijd ook Tom leren kennen, met wie ik inmiddels ben getrouwd. Samen zijn wij

de eigenaren van Restaurant de Oude Veiling. Tijdens mijn werk in loondienst, ‘kriebelde’ het bij mij al om zelf een eigen horecaonderneming te hebben en toen de ruimte in het voormalige veilinggebouw aan de Marktstraat vrij kwam, was mijn hart dan ook gelijk verkocht. Op vrijdag de 13 april 2018 hebben wij de huurovereenkomst getekend en zijn op 1 september, tijdens de feestweek/braderie opengegaan. In het begin was het nog echt pionieren, omdat niet alle faciliteiten gereed waren. In ons restaurant hebben we 50 zitplaatsen en ons motto is, ‘Back to the Basic’- goed eten voor een redelijke prijs. Wij hebben ons restaurant zo ingericht, dat het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden en hebben mede door een uitstekende akoestiek ook een speelhoek voor kinderen ingericht. Zo kunnen bijvoorbeeld ouders kunnen met zicht op de kids, zelf nog even lekker blijven ‘natafelen’. Onze openingstijden zijn van 10.00 uur tot 22.00 uur en wij zijn op dinsdag avond gesloten.

Moniek, wat zijn jullie uitdagingen en jullie ambities?

Voor ons is het een uitdaging, dat wij werken met mensen met een verstandelijke beperking. Naast onze eigen wens, is dit bijvoorbeeld ook in ons huurcontract met de verhuurder vastgelegd. Het werken met deze doelgroep heeft uiteraard zijn charmes en ook heel veel van onze gasten komen hiervoor dan ook expliciet bij ons lunchen of dineren, maar kent ook wel zijn uitdagingen. Verder is mijn neef Thomas Visser de uitbater van de zalen op de eerste etage in ons pand, die multifunctioneel te gebruiken zijn, van vergaderingen, tot bruiloften, van netwerkbijeenkomsten tot evenementen. Middels het huurcontract is ook vastgelegd dat de horeca voor deze activiteiten, bij ons betrokken moet worden. Het is bij ons dan ook altijd hollen of stilstaan. Onze ambitie is uiteraard tevreden gasten en de hoogst mogelijke service. Aan een ambitie op lange termijn wil ik nog niet denken, maar ‘pionieren’ zit wel in ons bloed, dus sluit ik niet uit dat wij over een aantal jaren het nog een keer overdoen met een andere zaak. Heb je iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer? Ik heb eigenlijk alleen iets met voetbal als het Nederlands elftal moet spelen. Die sfeer verbroederd en is ook leuk om te kijken. Thomas Visser, mijn neef en ik zijn o.a. lid geworden van de BusinessClub om ons netwerk te vergroten. Daarnaast is natuurlijk een van de doelstellingen van de Businessclub om te zorgen voor kwalitatief goede trainers voor de jeugd een heel mooi streven. Thomas is zelf ook actief bij FC Aalsmeer en heeft daar van ons tweeën het meeste zicht op. Ten slotte. Wat zou je de lezers van dit artikel willen meegeven? Mijn vaste uitspraak is: Probeer positief in het leven te staan en lachen helpt echt!

Restaurant de Oude Veiling: Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer.
Website: www.deoudeveiling.nl, bel : 0297- 763707 of mail met: restaurant@deoudeveiling.nl of voor de zaalverhuur naar info@deoudeveiling.nl

Delen:

Lees ook:

Collage Uzepia

Interview Leontien Zethof – Uzepia

BusinessClub lid uitgelicht: Interview Leontien Zethof – Uzepia   Wie is Leontien en wat doet Uzepia? Leontien vertelt: In mijn arbeidzame leven heb ik bij

Circular Plastics-businessclub-fcaalsmeer

Circular Plastics BV

Uitgelicht businessClub lid Jaap Buis, van Circular Plastics BV. Jaap, vertel eens wat over jezelf en Circular Plastics BV:Ik ben Jaap Buis en woon met mijn

Businessclub-fcaalsmeer-sanidump-aalsmeer

Sani-dump Aalsmeer

Sani-dump Aalsmeer, Raymond Weber & Nana AniamRaymond en Nana, vertel eens wat over jullie zelf en Sani-dump Aalsmeer.Raymond; Ik ben opgegroeid in Amsterdam en momenteel

word ook lid