Paul Oosterhaven van BD Lease

Bd-lease-businessclub-fcaalsmeer

Vandaag aan het woord: Paul Oosterhaven van BD Lease

Paul, vertel eens wat over jezelf en de organisatie BD lease.
Ik ben geboren in de kop van Noord-Holland, heb gestudeerd in Amsterdam en woon inmiddels alweer jaren met mijn gezin in Kudelstaart. Wij hebben 2 zoons van 10 en 7 jaar oud die beiden voetballen. Sorry FC Aalsmeer �� maar wel bij plaatselijke club in Kudelstaart… In 2014 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer als partner bij BD lease, wat staat voor Best Deal. Ik werk afwisselend thuis vanaf mijn huisadres en in Almere, maar ben vooral onderweg naar onze relaties om hen te ondersteunen bij het beheer van hun wagenpark. BD Lease is een intermediair voor zakelijke leasing, van in principe alle vormen van lease.

De lease van goederen kent 2 vormen:
– Financial lease, zogenaamde koop op afbetaling
– operational lease, waarbij het product in feite wordt gehuurd

Meestal wordt door ondernemers overgegaan op lease om voldoende eigen kapitaal te houden of het beheer uit te besteden (gemak).

Waar onderscheid BD lease zich in en wie zijn jullie klanten?
BD Lease onderscheidt zich in de werkwijze als intermediair. Wij werken bijvoorbeeld samen met een 20-tal partijen die de financiering verzorgen en tenderen iedere aanvraag. Wij zetten bij deze partijen voor onze klanten een aanvraag uit en door onze inkoop grootte, van circa 5000 leasecontracten per jaar, profiteert iedere klant optimaal van het schaalvoordeel. Daarnaast hebben wij als geen ander alle expertise in huis, omdat leasing onze core business is, ontzorgen wij de klant volledig en kennen wij door onze persoonlijke aanpak, toch al onze klanten. In de regio waar ik actief ben zijn we op dit moment met in totaal 5 personen. Onze klanten zijn ondernemers, van ZZP-ers met bijvoorbeeld met 1 voertuig tot grote bedrijven met wel 50/ 60 auto’s. Daarnaast werken wij veel samen met lokale autobedrijven zoals onder andere Frank Vaneman Automotive www.frankvaneman.nl, een ander lid van de Businessclub van FC Aalsmeer. Mocht een klant na een bezoek aan de showroom een voertuig willen leasen, brengt FVA hem met mij in contact.

Hoe zie jij de toekomst van leasing?
Het leasen van goederen zal steeds grotere vormen aannemen. Wat betreft de autobranche is een enorme transitie – beweging aan de gang, naar bijvoorbeeld elektrisch rijden en alternatieven voor fossiele brandstof, zoals waterstof. Deze transitie geeft andere verdienmodellen voor de autobranche en verplicht hen meer om zich bij de eigen core business te houden. BD Lease zoekt de samenwerking met deze branche nadrukkelijk op en door het ‘schoenmaker hou je bij je leest’
principe ontstaat een optimale win-win situatie.

Heb je iets met voetbal en waarom ben je lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer?
Ik ben een fervent (passief) voetbalsupporter en heb een seizoenkaart bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. Daarnaast sta ik ook iedere zaterdag morgen bij mijn zoons aan de lijn. Met FC Aalsmeer heb ik geen persoonlijke binding, maar ik kom er wel graag. Dat ligt aan het open, toegankelijke karakter van club. Ook niet vaste bezoekers voelen zich gelijk welkom. Ik ben lid geworden van de Businessclub, omdat de doelstelling mij aanspreekt. Lokale ondernemers verenigd in een netwerk die de ambitie hebben om samenhang in de lokale samenleving te bevorderen. Heel mooi!

Paul. Wat zou jij als afsluiter nog aan de leden van de Businessclub en de lezers van dit artikel willen meegeven?
Wat ik zelf vanuit huis mee heb gekregen en dagelijks in de praktijk probeer te brengen is: Hard work beats talent when talent doesn’t work hard!

Deze quote is van toepassing op veel aspecten in het leven en bovenal ook in het voetbal.

Paul Oosterhaven
BD Lease
paul@bdlease.nl
06-24562789

Delen:

Lees ook:

Businessclub-fcaalsmeer-demeerse-accountants en adviseurs

De Meerse Accountants & adviseurs

Jan de Groot, de Meerse Accountants & Adviseurs. Altijd op zoek naar ‘De persoon achter de ondernemer’. Vertel eens wat over jezelf en jullie organisatie de

Businessclub-fcaalsmeer-youngcapital-hoofddorp

Young Capital Hoofddorp

YoungCapital Hoofddorp BV, Claire Valkenaars en Tess van Asperen. Vertel eens wat over jullie zelf en YoungCapital (YC): Ik ben Claire Valkenaars, vestigingsmanager van YC Hoofddorp.

Marinus-blok-businessclub-fcaalsmeer

Marinus Blok

Privé deelnemer BusinessClub FC Aalsmeer, Marinus Blok uit Alphen aan de Rijn. Marinus, vertel eens wat van jezelf. Ik ben Maurice Blok geboren in Woerden

RSM-businessclub-fcaalsmeer

RSM

Uitgelicht: Edwin van Ravenswoud van RSM Accountancy, gevestigd op Schiphol Rijk. Edwin: Ik ben Edwin van Ravenswoud, woonachtig in Rijssenhout en partner bij RSM. Binnen

word ook lid