Anne Vijfhuizen – AA sloopwerken

aa-sloopwerken-businessclub-fcaalsmeer

Anne, vertel eens wat over jezelf en Amovatiebedrijf Aalsmeer (rest van interview AA genoemd).

Ik ben Anne Vijfhuizen, woonachtig in Aalsmeer en werk voor de Amovatiebedrijf Aalsmeer, beter bekend onder de naam AA Sloopwerken, inmiddels een familiebedrijf dat mijn vader Jacco 33 jaar geleden heeft opgericht. Amovatiebedrijf Aalsmeer bestaat uit de divisies: Sloopwerken, Containerservice, Asbestsanering gevestigd in Rijssenhout en Betonboringen gevestigd in Wateringen. Zelf ben ik inmiddels 10 jaar werkzaam bij ons mooie bedrijf en ben er eigenlijk in opgegroeid. Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik mijn vader gaan helpen op de zaak. Uiteindelijk kon ik dit niet meer combineren en ben ik fulltime bij AA gaan werken.                                                                             

Wat is de werkwijze van jullie onderneming en waarin onderscheid AA zich in?
Een partij klopt bij ons aan en aan de hand van de tekeningen en bestek, foto’s en bezichtigingen maken wij dan een prijsopgave. We kijken naar de mandagen, afkomend materiaal en het in te zetten materiaal. Ieder project is uniek en een offerte is altijd maatwerk. 

AA onderscheidt zich ook in reguliere werken, maar voornamelijk hoogwaardige en bijzonder mooie projecten. Zo hebben we al veel monumentale projecten in o.a. Amsterdam onder handen genomen (bijv. Scheepvaart Museum, voormalig V&D-pand in de Kalverstraat, voormalige Kasbank aan de Nieuwezijds Voorburgwal), het sloopwerk verzorgt voor bijzondere transformaties en recent hebben we de opdracht voor sloopwerkzaamheden bij het gemeentehuis van Leiden (ook monumentaal) gegund gekregen. Dit is zelfs een terugkerend project, 20 jaar geleden hebben we ook het sloopwerk mogen uitvoeren van het Stadhuis Leiden. 

Circa 65% van ons klantenbestand bestaat uit vaste klanten, 25% uit regelmatig terugkerende klanten en circa 10% uit éénmalig en particuliere klanten. Wij hebben de beschikking over een ploeg van circa 50 vaste medewerkers, waarvan 5 projectleiders, daarnaast hebben we ook gemiddeld 20 flexibele of ingehuurde medewerkers lopen. Een aantal van onze medewerkers hebben bij ons zeer langdurige dienstverbanden.   

Hoe hou jij je als vrouw staande in deze echte mannenwereld?
Haha mooie vraag. Ten eerste loop ik samen met mijn zus al van jongs af aan mee in het bedrijf. We lopen beiden mee buiten de deur en weten onze collega’s dat we niets voor lief nemen. Inmiddels zijn er in deze “echte mannenwereld” al veel meer vrouwen te vinden.

Anne, heb jij iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub?
Ik heb zeker iets met voetbal. Zelf ben jarenlang bij SCW in Rijssenhout keepster geweest en privé is Feyenoord mijn cluppie en ook zakelijk zijn we jarenlang verbonden geweest aan Feyenoord. Mijn familie is Feyenoord goed gezind. Mijn dochters zijn ook Kameraadjes, dat weet alleen mijn vriend nog niet hahaha?. De binding tussen ons bedrijf, die al jarenlang hoofdsponsor van de zaterdag 1 selectie is, dateert van 31 jaar terug uit de tijd van VVA. Willem mijn oom, de broer van mijn vader is daarin de drijvende kracht. Hij was al vanaf zijn 10e lid van VVA, nu dus 46 jaar. AA is lid van de BusinessClub geworden, omdat we hebben gezien hoe goed en snel dit initiatief, wat pas in het najaar van 2017 is gestart, zich heeft ontwikkeld. Wij konden als bedrijf daarin beslist niet achterblijven en willen zo ook voorbeeld voor andere regionale bedrijven zijn om lid te worden. Tijdens de ‘Meer voor ondernemers avond’ georganiseerd door de BusinessClub 4 april 2019, bij BC lid Fitness Aalsmeer hebben wij een pitch van ons bedrijf gegeven. 

Anne, wat is een markante uitspraak van jou die je de lezers van dit artikel zou willen meegeven?
Voor ons bedrijf hanteren wij de slogan: ‘Gaat niet bestaat niet’, wij slaan geen klus af omdat het onmogelijk zou zijn of omdat het te moeilijk is. Uitdagingen zijn leuk. We willen graag uitdragen dat we denken in oplossingen in plaats van problemen. 

Voor nadere informatie over AA kijk op de website: www.aasloop.nl, bel (0297) 342 315 of mail naar: info@aasloop.nl        


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid