Risicobeheersing op gebied van drinkwater en legionella

drinkwaterspecialist-businessclub-fcaalsmeer
“Als ondernemer moet je altijd scherp blijven en de kwaliteit hoog houden. Dan zijn je klanten tevreden en blijven ze bij je terugkomen.”

Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist vertelt Businessclub FC Aalsmeer waarom schoon water zo belangrijk is en hoe hij iets terug doet voor de lokale gemeenschap van Aalsmeer.

Michel Wiesener

Michel is in Amsterdam geboren, maar woont sinds 1992 in Aalsmeer. Hij is eigenaar van Drinkwaterspecialist, een water-technisch adviesbedrijf dat controles uitvoert op drinkwaterinstallaties voor o.a. zorginstellingen, hotels, vastgoedbeheerders en musea. Michel: “Ik ben trots op het feit dat Rijksmuseum al jaren één van mijn klanten is.”

Drinkwaterspecialist BV

“Door de dodelijke legionella-uitbraak bij de West Friese Flora in Bovenkarspel in 1999, is er vanuit de overheid wet- en regelgeving opgesteld aangaande legionellapreventie en -beheer. In de wetgeving is bepaald dat organisaties, bedrijven en instellingen aan legionellapreventie moeten doen. Michel: “Drinkwaterspecialist ondersteund de klanten bij deze taken en ontzorgt ze hier zelfs volledig in. Zo voeren wij voor organisaties controles uit door middel van een vast schema, waardoor de waterkwaliteit geborgd blijft. Wij voeren o.a. beheerstaken uit, zoals het spoelen van leidingen en installaties, de verplichte controle terugstroombeveiligingen (keerklepcontrole van o.a. brandslanghaspels) en bemonstering van het drinkwater. Daarnaast doen wij nieuwbouwbegeleiding en schrijven wij risicoanalyses en beheerplannen conform BRL 6010. De keerklepcontrole voeren wij ook uit voor andere partijen. Vorig jaar zijn wij bijvoorbeeld gestart met het ondersteunen van het bedrijf Paraat Brandbeveiliging (ook van origine Aalsmeers) bij de controle van de keerkleppen.”

Legionellapreventie

Alle uitgevoerde werkzaamheden worden geregistreerd in de (digitale) logboeken van de klant. Zo zijn ze altijd inzichtelijk voor de klant of controlerende instantie. Alle rapportages worden digitaal aangeleverd. Als er afwijkingen zijn, wordt er gelijk in overleg met de klant een opvolgactie uitgezet en worden er passende maatregelen genomen. Als laatste redmiddel kan er gebruik worden gemaakt van thermische of chemische desinfectie van de drinkwaterinstallatie. Daarnaast leveren wij watergerelateerde producten, zoals douchekoppen met een legionella afhangfilter. Deze douchekop zorgt ervoor dat bij een besmette drinkwaterinstallatie toch schoon en veilig water uit de douche komt. Hierdoor kan het bedrijf of de instelling gewoon blijven doordraaien. De veiligheid voor bewoners en/of bezoekers van het bedrijf of de instelling blijft dan geborgd.”

Kennis en kwaliteit

“Drinkwaterspecialist heeft een samenwerking met twee andere bedrijven in hetzelfde segment: Well Inspectie in Houten en ArWi facilities in Born. Hierdoor is er een landelijke dekking, wat vooral aantrekkelijk is voor klanten die zelf ook landelijk actief zijn”

“Wij komen veelal aan onze klanten door mond tot mond-reclame. De vraag is: Waarom zou een klant bij ons komen? Onze focus ligt naast onze kennis en kunde op kwaliteit, service en nazorg. Wij onderscheiden ons van de concurrent door in staat zijn ad hoc te kunnen reageren op calamiteiten, zoals een mogelijke legionellabesmetting.”

Lokale gemeenschap iets teruggeven

Vanaf mijn vijfde heb ik gevoetbald. Eerst in Amsterdam en op latere leeftijd heb ik twee seizoenen bij de selectie van VV-Aalsmeer (tegenwoordig FC Aalsmeer) gespeeld. Na deze periode ben ik bij RKDES in Kudelstaart gaan voetballen, waar ik ook trainer van twee dames-elftallen ben geweest. Ongeveer zes jaar geleden ben ik gestopt met voetballen. Echter, het netwerk dat ik bij FC Aalsmeer heb opgedaan is nog steeds interessant voor mij. Daarom ben ik ook lid geworden van de Businessclub. Het is voor mij een uitgelezen kans om nog meer lokale ondernemers te ontmoeten. Anderzijds ben ik lid geworden om als Aalsmeerse ondernemer iets terug te doen naar de lokale gemeenschap. Zo sponsor ik initiatieven zoals Feestweek Aalsmeer, Vuur & Licht en de Pramenrace.”

Afsluitende boodschap

“Tot slot wil ik graag nog een mooie boodschap meegeven aan de lezer. Ik zeg altijd: “Je bent zo goed als je laatste gerecht”. Dit klinkt wellicht wat horeca-achtig, maar het is beslist van toepassing op de dienstverlening van Drinkwaterspecialist.”

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over het bedrijf, kijk op drinkwaterspecialist.nl of mail naar info@drinkwaterspecialist.nl.
Telefonisch ook bereikbaar op 0297-369812.

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid