Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV

drinkwaterspecialist-businessclub-fcaalsmeer

Vandaag uitgelicht Businessclub lid, Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV.                                                                                             Een heldere kijk op water!

Michel: Ik ben een veertiger en woon sinds 1992 in Aalsmeer. Na in Kudelstaart op mijn privéadres als eenmanszaak begonnen te zijn, met mijn bedrijf ‘Drinkwaterspecialist’, ben ik inmiddels sinds 2015 gevestigd aan de Stationsweg 38C in Aalsmeer centrum. Drinkwaterspecialist BV is een water-technisch adviesbedrijf en voert voor o.a. zorginstellingen, de hotelbranche, jachthavens, vastgoed beheerders, sportverenigingen en musea controles uit op de drinkwaterinstallaties. Trots ben ik op het feit, dat o.a. het Rijksmuseum al jaren één van mijn klanten is.

Wat doen jullie dan precies en hoe gaat dat in zijn werk?
Door de grote legionella uitbraak bij de West Friese Flora in Bovenkarspel in 1999, waarbij 34 mensen overleden aan de legionellabacterie, is er vanuit de overheid een wet en regelgeving opgesteld aangaande legionella preventie en beheer. zie : https://nl.wikipedia.org/wiki/Legionellaramp
In de wetgeving is bepaald dat organisaties, bedrijven en instellingen aan legionella preventie moeten doen. Drinkwaterspecialist bv ondersteund de klanten bij deze taken of ontzorgt zelfs de klant volledig hierin. Zo voeren wij voor deze organisaties via een vast schema deze controles uit waardoor de waterkwaliteit geborgd wordt.  Wij voeren o.a. beheerstaken uit zoals het spoelen van leidingen en installaties, de verplichte controle terugstroombeveiligingen (keerklepcontrole van o.a. brandslanghaspels) en bemonstering van het drinkwater. Daarnaast doen wij nieuwbouwbegeleiding en schrijven wij risicoanalyses en beheerplannen conform BRL 6010. De keerklepcontrole voeren wij ook voor andere partijen uit. Vorig jaar zijn wij bijvoorbeeld gestart met het ondersteunen van het bedrijf Paraat Brandbeveiliging (ook van origine Aalsmeers) bij de controle van de keerkleppen.

Alle uitgevoerde werkzaamheden worden geregistreerd in de (digitale) logboeken bij de klant, en zijn altijd inzichtelijk voor de klant of controlerende instantie. Alle rapportages worden digitaal naar de klant toe aangeleverd.  Als er afwijkingen zijn wordt er gelijk, in overleg met de klant, een opvolgactie uitgezet en passende maatregelen genomen, met als laatste redmiddel thermische of chemische desinfectie van de drinkwaterinstallatie. Ook leveren wij water gerelateerde producten zoals douchekoppen met een legionella afvangfilter. Deze douchekop zorgt ervoor dat bij een besmette drinkwaterinstallatie toch schoon en veilig water uit de douche komt. Hierdoor kan het bedrijf of de instelling gewoon blijven doordraaien. De veiligheid voor bewoners en of bezoekers van dat bedrijf of instelling blijft dan geborgd. Drinkwaterspecialist bv heeft een samenwerking met twee andere bedrijven in hetzelfde segment, Well Inspectie in Houten en ArWi facilities in Born. Hierdoor is er een landelijke dekking. Dat is vooral aantrekkelijk voor klanten die zelf ook landelijk actief zijn. 

Onze opdrachtgevers/ klanten komen veelal door mond op mond-reclame bij ons terecht. Wij onderscheiden ons door onze kennis en kunde, de hoge kwaliteit en service, en kunnen altijd ad hoc reageren op calamiteiten bij een mogelijke legionella besmetting. De nazorg en afhandeling is voor ons erg belangrijk.

Waarom ben je eigenlijk lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer en heb je iets met voetbal?
Vanaf mijn 5e heb ik gevoetbald, eerst in Amsterdam waar ik geboren ben, en op latere leeftijd heb ik twee seizoenen bij de selectie van VV-Aalsmeer gespeeld. Na deze periode ben ik bij RKDES in Kudelstaart gaan voetballen, waar ik ook trainer van twee dames elftallen ben geweest. Ongeveer 6 jaar geleden ben ik gestopt met voetballen. Bij FC Aalsmeer ken ik overigens heel veel mensen.

Ik ben lid geworden van de Businessclub, om als Aalsmeerse ondernemer ook iets terug te doen naar de (lokale) maatschappij. Zo sponsor ik onder andere ook andere initiatieven zoals de Feestweek, Vuur & licht en water, en de Pramenrace. Door mijn lidmaatschap van de Businessclub, zie ik overigens ook een uitgelezen kans, om nog meer lokale ondernemers te ontmoeten.                                                  

Wat zou je ons willen meegeven? Ik heb eigenlijk wel een hele mooie. Ik zeg altijd:  “Je bent zo goed als je laatste gerecht”. Dit klinkt wellicht wat horeca achtig, maar is beslist van toepassing op de dienstverlening van Drinkwaterspecialist BV. Als ondernemer zal je namelijk altijd scherp moeten blijven en je kwaliteit hoog moeten houden. Dan zijn je klanten tevreden en blijven ze bij je terugkomen (en aanbevelen) …

Voor nadere informatie:
www.drinkwaterspecialist.nl
info@drinkwaterspecialist.nl of bel: 0297- 369812 of 06-29424234

Delen:

Lees ook:

Maarten Strootman over Pepperfield

“Het avontuur begint buiten de comfortzone!” Maarten Strootman Ik ben Maarten Strootman, een echte Aalsmeerder, al blijf ik import. Studeren lag mij niet zo. Toen

word ook lid