Mike Sitaram van Sitar International BV

Aan het woord, ondernemer in hart en nieren Mike Sitaram van Sitar International BV

Mike, vertel eens wat over jezelf, je bedrijf en je ambities:
Ik ben geboren in Suriname en toen ik 5 jaar oud was, zijn wij naar Nederland/ Amsterdam verhuisd. Sinds 2008, woon ik met mijn vrouw en 2 dochters in de Kwakel. Wij zijn in de Kwakel gaan wonen, enerzijds om de ruimte en anderzijds om de bereikbaarheid naar Schiphol. Ik vlieg namelijk heel veel. In mijn studententijd ben ik aan een rechtenstudie begonnen, die ik overigens nooit heb afgemaakt en wat betreft werk, liggen mijn ‘roots’ in de horeca. Daarnaast ben ik van jongs af aan altijd bezig geweest met zakendoen. Op enig moment had ik een horeca-etablissement in de Utrechtsestraat in Amsterdam, waar een stel Mexicanen, die als toerist Amsterdam bezochten, regelmatig kwamen. Na hun terugkeer naar Mexico, ben ik met hen in contact gebleven en nadat ik mijn horecazaak had verkocht, heb ik hun zelf daar als toerist, in Mexico opgezocht. Mexico, dat was eigenlijk ‘liefde op het eerste gezicht’. Ik was zeer onder de indruk van het land, de cultuur en de gastvrije bevolking. Voor mij gaf deze kennismaking een gevoel van vroeger, toen ik nog in Suriname woonde. Omdat ik inmiddels toe was aan een nieuwe uitdaging, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben in Mexico zaken gaan doen in z.g. outdoor skidiving en roetstof filters-meting voor dieselauto’s. Dat was in 2004. Deze laatste was overigens een gouden business, omdat van overheidswege auto’s voorzien moesten zijn van een gekeurd filter en er in Mexico eenvoudig weg heel veel auto’s rondrijden. Ik kan mij dan ook nog goed herinneren, dat voordat ik in de morgen op de zaak arriveerde, er om 7.00 uur al vaak een hele rij klanten op mij stonden te wachten. Sinds 2010, participeer ik samen met mijn Mexicaanse vrienden in een bouwonderneming en tevens vastgoed ontwikkeling. Dit doen wij voor de staat Jalisco. Het gaat om de casco oplevering van middelgrote kantoorgebouwen tussen de 4000 en 5000 m2. Wel leuk om te bedenken dat ik zelf totaal geen verstand heb van die business, maar netwerken kan ik als geen ander.

Zakendoen in een land als Mexico, dat is waarschijnlijk anders dan in Nederland?
Jazeker, in Mexico worden zakendeals met name tijdens de lunch gesloten en naast de prijs speelt een grote rol, door wie jij wordt aanbevolen. Onze rol als bouwonderneming/ ontwikkelaar is, dat wij per project met ingehuurde architecten en aannemers het gebouw neerzetten. De afbouw vindt later door een derde plaats. Zelf hebben wij 2 fulltime project opzichters in dienst. Uiteraard zijn mijn Mexicaanse partners wel ter zake kundig. Zij zijn voor projecten ter plaatse dan ook dagelijks aanspreekbaar. Ik reis gemiddeld 10 keer per jaar naar Mexico en verblijf daar tussen de 3 en 4 weken. Uiteraard ben ik steeds op de achtergrond in Nederland beschikbaar, maar we hebben wel altijd te maken met 7 uur tijdsverschil. Gelukkig zijn mijn vrouw en kids ook weg van Mexico. Wij brengen in dat land ook de afgelopen jaren steeds de schoolvakanties door.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?
In goed overleg met mijn gezin, willen wij ons gaan vestigen in Californië in de VS, waar ik 6 jaar geleden een stuk grond heb gekocht. Op dit moment zijn de vergunningen rond om te mogen bouwen.  Ons streven is, om binnen 2 jaar te gaan emigreren. Mijn geheime wens (en nu dus niet meer geheim), is een eigen horecabedrijf in Californië. Ja, ja de horeca ‘kriebelt nog steeds’….

Waarom ben je lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer en heb je iets met voetbal?
Ik ben via Jan Koster in contact gekomen met de Businessclub van FC Aalsmeer en heb zeker iets met voetbal. In de Johan Cruijff Arena heb ik 2 business seats en sinds mei 2019 ben ik voor 1/3 eigenaar van een damesvoetbal elftal in Israël.

Wat zou je de lezers van dit artikel en Business Club leden willen meegeven?  

Sta positief in het leven en durf stappen in het onbekende te nemen!

De contactgegevens van Mike zijn: mike.s@aol.nl, telefoonnummer 06-13342715.

 

 

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid