Interview Edgar van den Broek – M3E Bouwkosten Management

Edgar vd Broek-businessclubfcaalsmeer
BusinessClub lid uitgelicht:

Interview Edgar van den Broek van M3E Bouwkosten Management

 

Wie is Edgar en wat doet M3E precies?

Ik ben geboren in Amsterdam en woon sinds 2008 met mijn gezin in Aalsmeer. Ik heb onder andere MTS bouwkunde en Bouwkostendeskundige gestudeerd.

M3E is een adviesbureau met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Breda. We hebben verschillende businessunits voor o.a. brandveiligheid, bouwkosten, installaties, akoestiek, bouwfysica en subsidies en richten ons op de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van bedrijfshuisvesting en vastgoed. Zelf werk ik afwisselend op onze locaties in Amsterdam en Rotterdam.

Edgar, vertel eens hoe M3E is opgericht?

Na jaren in loondienst voor architectenbureaus en in de aannemerij te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe stap. Nadat mijn mededirecteuren reeds M3E hadden opgericht, ben ik in 2013 gevraagd of ik naar M3E wilde komen als directeur-eigenaar. M3E is een platte organisatie; de directeuren zijn tevens eigenaar. We zijn elk verantwoordelijk voor één van de businessunits, we onderhouden derhalve zelf contact met opdrachtgevers en werken inhoudelijk mee aan de projecten. Het mooie is, dat wij alle vier een achtergrond hebben in een andere business, wat belangrijk is voor de klant. Wij kunnen dus zelf als geen ander meepraten met de verschillende niveaus. Niet dat wij alles zelf doen, want inmiddels telt onze organisatie 45 medewerkers.

Wie zijn de opdrachtgevers van M3E en hoe komen kanten bij jullie terecht?

Ons klantenbestand is zeer breed. Wij hebben te maken met ontwikkelaars, beleggers, gemeenten, aannemers, installateurs, corporaties, scholen en zorginstellingen. Daarnaast voeren wij ook advieswerkzaamheden uit voor bijvoorbeeld luchthavens.

M3E doet veel aan acquisitie, maar veel van onze klanten zijn al jaren aan ons verbonden. Vaak rollen wij van het ene project in het andere. Dat komt omdat ons adviesbureau zeer onderscheidend is in de markt. Wij kunnen namelijk een integraal advies leveren en zijn het enige bureau die het hele scala van dienstverlening in ons pakket hebben zitten.

M3E heeft projecten met een doorlooptijd van tussen de circa twee weken en meerdere jaren. Per jaar draaien wij zo’n 400 projecten.

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub en heb je iets met voetbal?

Allebei mijn zoons voetballen bij FC Aalsmeer en ik ben zelf jeugdbestuurslid bij de club. Zelf ben ik ontzettend voetbal-minded en o.a. seathouder in de Arena. Ajax is echt mijn club en ik ga naar alle thuiswedstrijden en Europese uitwedstrijden.

Ik ben lid geworden van de BusinessClub, omdat een club als FC Aalsmeer alleen maar kan draaien op vrijwilligers en sponsoren. Toen de BusinessClub net was opgericht heb ik eerst de kat uit de boom gekeken. Nu zie ik dat de BusinessClub met de inmiddels bijna 50 leden een geweldig potentieel heeft. Dit kan net het verschil bij FC Aalsmeer kan maken.

Wat betreft de Meer voor Ondernemersavonden die de Businessclub regelmatig organiseert, spreken mij de netwerkevents die op externe locaties worden gehouden erg aan.

Wat zou jij de leden en toekomstige leden van de BusinessClub willen meegeven?

“Samen moeten we het doen en samen kunnen we het ook verder brengen.” Welke zeer van toepassing is op de mooie vereniging FC Aalsmeer, met veel potentieel.

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over de dienstverlening van M3E kijk op www.m3e.nl
of bel met de regionale vestiging in Amsterdam: 085-7441486

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid