Ruud Olij van Olij Trading B.V.

Ruud-olij traiding-businessclub fcaalsmeer

Aan het woord, ondernemer in hart en nieren Ruud Olij van Olij Trading B.V.

Ruud, vertel eens wat over jezelf, je bedrijf en je ambities:                                                                       Geboren in Aalsmeer, Getrouwd, 3 dochters en woon  sinds mijn 13e  jaar in de Kwakel. Destijds zijn we van Aalsmeer naar de Kwakel verhuisd voor verdere uitbreiding van het rozen bedrijf van mijn ouders. Vanaf mijn 19e ben ik op het bedrijf van mijn ouders gaan werken en hebben we met elkaar er een mooi internationaal bedrijf van kunnen maken met o.a. vestigingen in Afrika en Zuid-Amerika. Begin 2016 zijn we in gesprek gekomen met een investering maatschappij, die interesse had om ons bedrijf over te nemen, wat eind 2016 werkelijkheid is geworden met de afspraak om nog 1 ½ jaar te zorgen voor een goede overdracht van ons Rozen bedrijf.

Vanaf 1 Juli 2018 was ik weer geheel zelfstandig en had inmiddels in 2017 weer een aangelegen kwekerij overgenomen in De Kwakel en ging weer pionieren en op zoek naar nieuwe uitdagingen zoals de opkweek van Frambozen “stekken”(vermeerderen) en inmiddels ook al weer van andere gewassen.  Naast de frambozen teelt,  hebben we ook afgelopen jaar op beperkte schaal van de z.g. Frambocello likeur laten maken van onze eigen vruchten teelt., een variant op de beroemde Limocello, die o.a. bij mijn vriend en tevens Businessclub Bestuurslid, Roald Koster van Jumbo Koster in Loenen aan de Vecht te koop is, zie : https://www.facebook.com/Jumbokosterloenenadvecht/photos/nieuw-in-onze-borrelshop-frambocello-van-maison-olijheerlijk-om-zo-lekker-koud-t/2310659192282715/

Mijn toekomst zie ik als ‘stekbedrijf’ voor beworteling van diverse gewassen. Daarnaast verwacht ik een grote toekomst in de algenkweek voor medicinale doeleinden en de voedingsmiddelenindustrie, waar ik binnen mijn bedrijf een stuk kas voor heb vrijgemaakt. Gezien het wereldwijde probleem van voedselproductie en CO2 uitstoot, om de nog steeds maar groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden, zie ik hier een grote rol in weggelegd. Zo bevatten de algen die we nu op kleine schaal kweken onder andere Omega 3, die tot heden voornamelijk uit visolie gehaald wordt. Door kweek van algen voor de voeding middelen industrie, is minder consumptie van ‘vette vis’ nodig en sla je in de voedingsketen als het ware een stap over. Naast de al bestaande ‘verticale’ algen productielijn, bouw ik momenteel samen met: www.bosmanvanzaal.com aan een nieuwe ‘horizontale’ productielijn. Als deze eenmaal operationeel is, kunnen daar uit oogpunt van efficiency meer lagen boven worden gebouwd. Naast dat ik het ontzettend leuk vindt om hierin te pionieren, doet het mij goed om hiermee een rol van betekenis te hebben voor de samenleving.

Waarom ben je lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer en heb je iets met voetbal? 
Ondanks dat ik vroeger tot mijn 16e bij FC Aalsmeer heb gevoetbald, heb ik niet zo heel veel meer met deze sport. Mijn hobby/ sport is autoracen, daar ben ik echt heel fanatiek in. Wat betreft voetbal, kijk ik uiteraard wel als het Nederlands elftal moet spelen, dan komt het chauvinisme bij mij als Nederlander echt wel boven… Ik ben lid geworden van de Businessclub, om als regionaal bedrijf contact te hebben met gelijkgestemde andere ondernemers. Daarnaast vind ik het een goed streven, om FC Aalsmeer met mijn sponsorbijdrage, in staat te stellen nét dat kleine beetje extra te doen, wat vaak niet mogelijk is uit de reguliere inkomsten.

Heb ik het verkeerd, maar klopt het dat ik jou nog nooit heb gezien bij één van de thuiswedstrijden van het eerste van FC Aalsmeer? 
Ha,ha dat klopt, maar dit interview is een mooie aanleiding om daar verandering in aan te brengen ?

Wat zou je de lezers van dit artikel en Business Club leden willen meegeven?     
Geniet van het leven en maak er iets moois van!

Contactgegevens:
Olij Trading B.V.
Achterweg 65, 1424 PP De Kwakel.
Telefoon: 06-55324535.

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid