SYS

collage-sys-businessclub fc aalsmeer

Vandaag: Daniel Polak, eigenaar van SYS – Supporting Your Systems B.V.

Daniel, vertel eens wat over jezelf, het bedrijf waar je voor werkt en je ambities:
Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer en woon in Amsterdam Zuid. In 1989, ben ik, in de traditie van veel computerbedrijven, in de garage van mijn ouderlijk huis begonnen met SYS. Inmiddels werken wij alweer jaren vanaf het bedrijventerrein Aalsmeerderweg 283 in Aalsmeer, waar het goed toeven is. Kleinschalig, een fijne werkplek en goede buren. Aalsmeer is leuk, mijn bootje ligt er ook! Misschien krijg ik mijn vrouw nog een keer zover, dat wij ook naar het mooie Aalsmeer verhuizen ?.

SYS levert IT support aan bedrijven in de grootte van 5 tot circa 50 medewerkers. Wij zijn eigenlijk externe systeembeheerders. Daarnaast hebben we nog een aparte business voor firewalls en ontwikkelen we software.

SYS loopt voorop bij nieuwe ontwikkelingen en we zijn dus ook ten dele een “virtuele organisatie”. Er werken een aantal mensen vanuit Aalsmeer en daarnaast werken we met vaste mensen over de hele wereld, o.a. in Spanje, USA en Duitsland. Afstand is met internet en de juiste hulpmiddelen voor ons geen obstakel.

Als rode draad loopt de passie voor techniek door mijn leven en carrière. De alsmaar nieuwe ontwikkelingen in techniek die elkaar ook steeds sneller opvolgen en waardoor ook de samenleving verandert, boeien mij ontzettend. In mijn werk help ik onze klanten om technologie in de vorm van IT in te zetten voor hun missie/ bedrijfsdoelstelling.

Op IT gebied zijn er de afgelopen decennia 3 grote revoluties geweest:

  • De opkomst van de Personal Computer
  • Internet
  • De opkomst van de Smartphone

Ik heb met mijn bedrijfsactiviteiten iedere keer weer vooraan gelopen om van deze 3 revoluties gebruik te maken en heb onze klanten geholpen om erop in te spelen. Ik blijf uiteraard alle nieuwe technologische ontwikkelingen scherp in de gaten houden.

IT is geen doel op zich maar een middel om je doel te bereiken. Bij mijn klanten verdiep ik mij altijd heel goed in wat hun ‘core business’ is en wat hen drijft. Bij ons gaat het om de mens achter de IT. Vervolgens ga ik dan op zoek welke techniek/IT het beste aansluit bij deze specifieke klant.
SYS, doet het op het met name door de persoonlijke aanpak en innovatie dus net even anders dan de meeste bedrijven in hetzelfde segment.

Wat is jouw binding met voetbal, FC Aalsmeer en waarom zijn jullie lid van de BC geworden?
Ik ben heel eerlijk gezegd geen voetbalfanaat. Maar toen wij werden benaderd om lid te worden van de BC van FC Aalsmeer, zagen wij met de missie van de Business Club voor ogen, wel direct toegevoegde waarde. Het is leuk om het “Aalsmeerse” een beetje te steunen. Daarnaast is het goed om ook als lid van de Business Club in contact te komen met andere, gelijkgestemde leden.

Daniel, wat zou je de leden van de Businessclub en andere lezers willen meegeven? :
Technologie blijft de wereld veranderen. Gebruik die technologische ontwikkelingen voor jezelf en voor de mensen om je heen om een betere wereld te maken!

Voor nadere informatie over SYS zie:
www.sys.nl                                                                                                                                                                          Telefoon: 088-6389675

Delen:

Lees ook:

Maarten Strootman over Pepperfield

“Het avontuur begint buiten de comfortzone!” Maarten Strootman Ik ben Maarten Strootman, een echte Aalsmeerder, al blijf ik import. Studeren lag mij niet zo. Toen

word ook lid