Daniel Polak van SYS: Wij zijn de mens achter de IT

“Wij vinden een diepgaande technische discussie even leuk als een gesprek over uw vakgebied!”

Daniel Polak

Daniel is een geboren en getogen Amsterdammer en woont in Amsterdam Zuid. In 1989, is hij, zoals veel computerbedrijven, in de garage van zijn ouderlijk huis begonnen met het bedrijf SYS. Inmiddels is het bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein van Aalsmeerderweg 283. Daniel: “Aalsmeer is een leuk dorp. Het adres waar ons bedrijf is gevestigd is een fijne plek om te werken door de kleinschaligheid en goede buren. Daarnaast vaar ik in de zomermaanden graag op de Westeinderplassen, waar tevens mijn boot ligt. Misschien krijg ik mijn vrouw ooit nog een keer zover om naar Aalsmeer te verhuizen.

Als rode draad loopt de passie voor techniek door mijn leven en carrière. De alsmaar nieuwe ontwikkelingen in techniek die elkaar steeds sneller opvolgen en waardoor ook de samenleving verandert, boeien mij ontzettend. In mijn werk help ik onze klanten om technologie in de vorm van IT in te zetten voor hun missie en bedrijfsdoelstelling.”

Supporting Your Systems (SYS)

SYS helpt bedrijven door middel van IT een strategisch voordeel te krijgen. Daniel: “Wij zijn eigenlijk externe systeembeheerders. Daarnaast hebben wij een aparte business voor firewalls en het ontwikkelen van software. Wij zijn deels een virtuele organisatie. Zo hebben wij een aantal vaste werknemers in Aalsmeer, maar werken wij ook met mensen over de hele wereld, o.a. in Duitsland, Spanje en USA. Afstand is met internet en de juiste hulpmiddelen voor ons geen obstakel. SYS loopt altijd voorop bij nieuwe IT-ontwikkelingen.”

IT als middel

Bij SYS draait het omde mens achter de IT. De middelmaat is niet waar zij naar op zoek zijn. Wel in het uitblinken in het contact met hun klanten en de techniek. “IT is geen doel op zich, maar een middel om je doel te bereiken. Bij mijn klanten verdiep ik mij altijd heel goed in wat hun core business is en wat hen drijft. Vervolgens ga ik dan op zoek welke techniek/IT het beste aansluit bij deze specifieke klant. In halve oplossingen geloven wij niet. Wij gaan net zo lang door tot het probleem is opgelost. Zo vinden wij dat wij het net even anders doen dan de meeste bedrijven in hetzelfde segment.

Revoluties

Op IT gebied zijn er de afgelopen decennia drie grote revoluties geweest, namelijk de opkomst van de personal computer, het internet en de opkomst van de smartphone.

“Wij hebben met onze bedrijfsactiviteiten telkens vooraan gelopen om van deze drie revoluties gebruik te maken. Zo hebben wij onze klanten geholpen om hierop in te spelen. Wij houden wel van die steeds veranderende moderne technologie.”

Businessclub FC Aalsmeer

Daniel geeft aan zelf geen echte voetbalfanaat te zijn, maar toen SYS werd benaderd om lid te worden van Businessclub FC Aalsmeer, zag hij de missie en toegevoegde waarde van de Businessclub wel voor ogen. “Het is leuk om de Aalsmeerse community te steunen. Daarnaast kan het voor SYS goed zijn om in contact te komen met andere, gelijkgestemde leden.

Als afsluitende boodschap zegt Daniel het volgende: “Technologie blijft de wereld veranderen. Gebruik die technologische ontwikkelingen voor jezelf en voor de mensen om je heen om een betere wereld te maken.”

 

Contactgegevens

SYS – Supporting Your Systems
Aalsmeerderweg 283-18
1432 CN, Aalsmeer
T: 088 – 6389675
W: www.sys.nl
E: daniel@sys.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Amstelhof Sport & Health Club

Sport en ontspanning onder één dak! Wie is Dani en wat is

Lees verder »

Word ook lid