Energie Aalsmeer

Businessclub FC Aalsmeer - Energie Aalsmeer

Vandaag aan het woord, Marcel Pannekoek van Energie Aalsmeer.

Marcel: Ik ben een geboren en getogen Aalsmeerder en ben in 2015 voor mijzelf begonnen. Daarvoor was ik jarenlang in het vakgebied tuinbouw actief maar ik wilde graag een bedrijf voor mezelf. Ik kan zeer tevreden terugblikken op een sterke groei de afgelopen jaren. Sinds ik in 2017 onder de naam Energie Aalsmeer mijn diensten aanbiedt, is het hard gegaan. En nagenoeg elke straat in Aalsmeer heb ik klanten, voornamelijk MKB-bedrijven die veel energiekosten hebben.

Met mijn bedrijf: http://www.energieaalsmeer.nl realiseer ik voor mijn klanten forse besparingen in de energiekosten. Enerzijds bespaar ik op contractuele zaken zoals energiecontracten. Anderzijds bemiddel ik in duurzame investeringen die zorgen voor minder verbruik zoals zonnepanelen. Ik richt mij voornamelijk op MKB-bedrijven en in het bijzonder die met een grootzakelijke energieaansluiting. Ik ben hun ‘energiemanagementpartner’ en hou alle ontwikkelingen bij die ondernemers op hun bordje krijgen i.v.m. de energietransitie.

Businessclub FC Aalsmeer -  Energie Aalsmeer

Als een klant bij mij komt, heb ik altijd eerst een intakegesprek. Hierin inventariseer ik waar de bespaarmogelijkheden zijn. Door mijn integrale aanpak bekijk ik de hele situatie en kom soms op verrassende resultaten.

Voor de toekomst sluit bemiddeling van andere soorten diensten of producten niet uit. Eigenlijk ben ik altijd op zoek naar bespaarmogelijkheden die ik kan toepassen bij mijn klanten. Dat doe ik via mijn bedrijf http://www.facilitaireinkoopaalsmeer.nl Daarnaast kijk ik naar marktbewegingen die een rol spelen in de samenleving, zoals nu de energietransitie. Daarom geef ik nu vol gas met Energie Aalsmeer waar ik alle energie gerelateerde zaken voor doe.

Wat is jouw verdien model?                                                                                                                                                      Ik werk op basis van: no cure – no pay en kost ik voor een ondernemer niets extra.  Een MKB-er kan dus risicoloos en kosteloos een gesprek met mij aangaan en zijn behoeften op tafel leggen. Omdat ik veel inkoop heb ik door die collectiviteitsvoordelen ook nog een kleine marge voor mezelf. Soms word ik ook gewoon ingehuurd om een businesscase te maken en dingen uit te zoeken.

Zo te horen ben je een tevreden man, kun je iets over je ambities voor de komende jaren vertellen? Ik ga gewoon door op de ingeslagen weg want het gaat erg goed. Sinds kort heb ik een part-time collega erbij, dus ik blijf gewoon doorgroeien. Ik ben een echte netwerker en daarom juich ik het initiatief van de BC FC Aalsmeer ook van harte toe. De energietransitie zal ervoor zorgen dat ik het alleen maar drukker ga krijgen en ook sluit ik niet uit dat er steeds meer diensten en producten erbij komen die nog meer besparingen realiseren bij mijn klanten.

Wat zou je tenslotte nog met ons en de toekomstige leden van de BC willen delen? Een kernwaarde is voor mij, dat ik graag mensen wil helpen, dat vind ik ontzettend leuk. Ik doe graag zaken voor en met lokale ondernemers en ook mijn streven is erop gericht dat ons mooie dorp goed op de “kaart” komt en blijft staan op de verschillende niveaus: maatschappelijk, economisch, toeristisch maar ook zeker bij het verenigingsleven!

Delen:

Lees ook:

Businessclub-fcaalsmeer-demeerse-accountants en adviseurs

De Meerse Accountants & adviseurs

Jan de Groot, de Meerse Accountants & Adviseurs. Altijd op zoek naar ‘De persoon achter de ondernemer’. Vertel eens wat over jezelf en jullie organisatie de

Businessclub-fcaalsmeer-youngcapital-hoofddorp

Young Capital Hoofddorp

YoungCapital Hoofddorp BV, Claire Valkenaars en Tess van Asperen. Vertel eens wat over jullie zelf en YoungCapital (YC): Ik ben Claire Valkenaars, vestigingsmanager van YC Hoofddorp.

Marinus-blok-businessclub-fcaalsmeer

Marinus Blok

Privé deelnemer BusinessClub FC Aalsmeer, Marinus Blok uit Alphen aan de Rijn. Marinus, vertel eens wat van jezelf. Ik ben Maurice Blok geboren in Woerden

RSM-businessclub-fcaalsmeer

RSM

Uitgelicht: Edwin van Ravenswoud van RSM Accountancy, gevestigd op Schiphol Rijk. Edwin: Ik ben Edwin van Ravenswoud, woonachtig in Rijssenhout en partner bij RSM. Binnen

word ook lid