Studia

Studia, huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren.
Aan het woord, Sabrina Poggenklaas en Dave van Voorst.

Sabrina: Als 1e graad bevoegd docent, geef ik nu 5 jaar huiswerkbegeleiding  aan middelbare scholieren. Dave is naast zijn reguliere baan jeugdtrainer bij de FC.

Het valt ons op dat spelers van de FC regelmatig trainingen overslaan omdat ze nog huiswerk moesten maken. Dit gaat ten koste van hun sport- en ontspanning, maar ook zeker ten koste van de clubprestaties. Met deze kennis zijn wij in gesprek gegaan met het bestuur van de club. Het resultaat is dat wij nu sinds 1 oktober vier dagen per week tussen 14.30 en 18.00 uur huiswerkbegeleiding op de club. We hebben hiervoor de conferentieruimte tot onze beschikking gekregen..

Dave: Er zit heel veel (jeugd) potentie in de club, maar dan moet er wel getraind worden. Door professionele huiswerkbegeleiding aan te bieden op de club houden jeugdspelers de tijd on te komen trainen. Een win – win situatie. De schoolprestaties stijgen en de voetbalkwaliteiten kunnen op de trainingen verbeterd worden.

Op dit moment is de huiswerkbegeleiding ook voor niet leden van de FC toegankelijk, maar we streven ernaar om op termijn de begeleiding op de club alleen aan clubleden te geven.

Beiden: Studia gaat verder dan alleen toezicht houden op het huiswerk maken. Het is geen ‘huiswerkklas’ zoals dat door andere instituten en scholen wordt aangeboden. Zo heeft Sabrina met instemming van de ouders, toegang tot de schoolsystemen voor o.a. toetsen en cijfers en onderhoud ze contact met de desbetreffende scholen. Ook is er een Studia App waarin Studia een op een contact heeft met haar leerlingen en hun ouders.

Onze aanpak, zo ook om nu huiswerkbegeleiding bij de FC te bieden, geeft een stuk rust bij zowel de ouders als bij de kinderen. Niemand vindt het leuk om huiswerk te maken. Maar ook niemand vindt het erg om naar Studia te komen. Ze merken dat het werkt. Vorig jaar is iedereen die bij Studia zat geslaagd of over naar het volgende leerjaar. De leerlingen zien dat hun cijfers omhooggaan. En thuis wordt het daardoor ook een stuk gezelliger. Er zijn geen discussies meer over het huiswerk. Een win-win-win situatie dus; voor de leerlingen, hun ouders èn straks dus ook voor de club!

Wat zijn jullie ambities? Onze ambitie is allereerst om de begeleiding op de club te laten aarden. Zoals gezegd streven we ernaar om op termijn de begeleiding op de club alleen aan de clubleden aan te bieden. Voor dit schooljaar willen we ten minste vijf clubleden begeleiden. Op langere termijn willen we onze activiteiten ook bij andere clubs en verenigingen inzetten, zonder aan kwaliteit in te leveren.

Contact gegevens Studia

Telefoonnummer: 06 404 202 84
Email: info@studia.nl

Website: https://www.studia.nl/

Delen:

Lees ook:

Fit20-businessclub-fcaalsmeer

Fit20 Aalsmeer

Aan het woord: Paul Bos van fit20 AalsmeerPaul, vertel eens wat over je zelf en je bedrijf fit20.Ik ben Paul Bos. Ik heb in Heerenveen

Leliveld-Vastgoed-Businessclub-FC-Aalsmeer

Leliveld Vastgoed

Vandaag aan het woord, Bart & Joost Leliveld van Leliveld Vastgoed BV. Bart & Joost, vertel eens wat over jullie zelf en het familiebedrijf Leliveld

Businessclub-fcaalsmeer-travelley-kimeberley-van-der-linden

Travelley – Personal Touch Travel

Vandaag, BC lid Kimberley van der Linden van Travelley – Personal Touch Travel. Kimberley, vertel eens wat over jezelf en je bedrijf Travelley. Mijn naam

word ook lid